Dissabte, 18 de setembre de 2021 - Edició 1150
La República

La carta de David Fernàndez a Baltasar Garzón que ‘El País’ s’ha negat a publicar

El diari ‘El País’ s’ha negat a publicar una carta al director que l’exdiputat de la CUP al Parlament, David Fernàndez, dirigeix a l’exjutge de l’Audiència Nacional, Baltasar Garzón. Es tracta […]

Redacció
Redacció 11/01/2019
L'exdiputat de la CUP, David Fernández, en un míting a l'Hospitalet de Llobregat

El diari ‘El País’ s’ha negat a publicar una carta al director que l’exdiputat de la CUP al Parlament, David Fernàndez, dirigeix a l’exjutge de l’Audiència Nacional, Baltasar Garzón. Es tracta d’una missiva en resposta a un article escrit per l’exmagistrat al mitjà sota el títol ‘Los verdaderos monstruos’, en que parla -entre altres coses- sobre ETA i el GAL.

El mateix Garzón anima els lectors a enviar crítiques “ben documentades”, cosa que es pren al peu de la lletra David Fernàndez quan li parla de Sabino Ormazabal, acusat falsament de col·laborar amb la banda terrorista i empresonat durant gairebé un any: “Creu vostè que el responsable del seu injust empresonament, de la seva llarga espera i dels danys ja irreparables hauria de fer autocrítica i demanar disculpes? Em dirigeixo a vostè perquè l’interpel·la directament: va ser vostè qui va ordenar detenir-lo, empresonar-lo i jutjar-lo”, li etziba.

A través de Twitter, Fernàndez també ha recordat que és la segona carta que escriu a ‘El País’ de “temàtica similar” i que -a diferència d’aquesta- la que va enviar el 2011 sí que la van publicar.