Edició 1775

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 06 de juny del 2023
Edició 1775

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 06 de juny del 2023

La candidata de Ciutadans critica l’aire “dictatorial” d’Ada Colau i la compara amb el franquista Porcioles

Grau promet una "ofensiva" de mesures per a la gent gran i proposa gimnasos gratuïts per a majors de 65

|

- Publicitat -

La candidata de Ciutadans a Barcelona, Anna Grau, ha criticat aquest dilluns l’alcaldessa Ada Colau i l’ha comparat amb l’alcalde franquista José María Porcioles. “Coneixem el seu programa, la seva manera de fer i no ens agrada ni el que fa ni com ho fa”, ha asseverat en declaracions a la premsa des del barri de Sants.

Publicitat

En aquest sentit, ha dit que no els agrada tampoc “l’aire dictatorial, de Porcioles, d’aquí es fa ‘el que jo dic i si és un disbarat us aguanteu'”. Paral·lelament, ha promès una “ofensiva” de mesures per millorar el dia a dia de la gent gran de la ciutat, amb propostes com una nova regidoria centrada en aquest col·lectiu i quotes gratis als centres esportius municipals per a les persones de més de seixanta-cinc anys.

Preguntada per possibles pactes electorals, Grau ha dit que desconeix les veritables “intencions” dels candidats més enllà de Colau. “No sé què pensa fer el Trias, que diu una cosa i després en fa una altra”, ha lamentat. Pel que fa a Collboni, ha criticat que ha promès refer la ronda de Dalt “un cop cada deu anys”. “No li penso avançar un xec en blanc a ningú ni pagar anticipaments”, ha argumentat abans d’avisar que hi ha candidats que s’ofereixen per “agafar moqueta i cotxe oficial”.

Pel que fa a les propostes per a la gent gran, Grau ha recordat que Barcelona té molt marge per ajudar a aquest grup. “Es podrien fer moltíssimes coses, la gent oblida que l’Ajuntament té un gran poder, té molt de pressupost i competències, Barcelona és gairebé com una ciutat estat i té un consorci sanitari amb la Generalitat i immensos recursos socials que no utilitza”, ha lamentat. En aquest sentit, ha promès més cuidadors domèstics, CAP i permutes de pisos per a persones grans que viuen en cases poc accessibles. També ha defensat la instal·lació de més escales a barris de muntanya i una aposta pel ‘cohousing’.

Et pot interessar  Trias, fart de les crítiques per buscar pactes: "Diuen que això és de Convergència, doncs foteu-vos, és de Convergència!"

“Volem que la gent gran estigui sana i en forma. Sobretot no volem tirar-los engrunes i faltar-los al respecte com a fet Pedro Sánchez oferint-los entrades a dos euros. Això que és, un mini bo cultural per a la gent gran? És gairebé faltar-los al respecte”, ha asseverat. Per la seva part, ha apostat per acabar amb els descomptes per a jubilats als centres esportius municipals i substituir-los per quotes gratuïtes per a totes les persones dels de seixanta-cinc anys.

Publicitat

Més notícies

Editorial

Opinió