Edició 2043

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 28 de febrer del 2024
Edició 2043

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 28 de febrer del 2024

La campanya per finançar el film ‘Art. 490’ supera “amb escreix” l’objectiu i recapta 87.600 euros

|

- Publicitat -

La plataforma ciutadana No Callarem ha celebrat l’èxit de la campanya de captació de fons per finançar la pel·lícula ‘Art. 490, un film per la llibertat’ que va començar el 28 de setembre i que ha superat “amb escreix” l’objectiu fixat de 75.000 euros.

A poques hores de culminar el període de captació se n’han aconseguit 87.600, per la qual cosa, la xifra definitiva pot ser superior. El documental se centra en la història de Valtònyc, Pablo Hasel i Elgio, cantants represaliats per les seves cançons i “rostres visibles” de la “persecució actual” de la llibertat d’expressió a la música de l’estat espanyol, segons afirmen en una nota de premsa els impulsors de la iniciativa.

Publicitat

Més de 800 persones, entitats i organitzacions han participat en la campanya de finançament a través de la plataforma Verkami, de tal manera que, segons la mateixa font, aquest projecte ha esdevingut un dels vuit amb més èxit en aquest lloc web de micromecenatge.

Els mecenes “gaudiran de diverses recompenses” com les entrades per a l’estrena del film, postals amb el cartell del documental i l’accés a la banda sonora exclusiva de la pel·lícula, entre d’altres.

Alhora, la plataforma ciutadana es compromet a seguir utilitzant totes les formes d’expressió artística com a eines de transformació social “mentre es limiti la llibertat de creació artística, mentre es retirin peces d’art, mentre se censuri la literatura, mentre es coarti l’humor i la sàtira, mentre se censurin lletres de cançons”.

Valtònyc, Hasel i Elgio comparteixen la seva història des de la inhabilitació, des de l’exili i des de la presó. El film, produït per No Callarem en col·laboració amb la productora Bruna i el programa radiofònic ‘Carne cruda’, aborda tant des d’una perspectiva personal com artística les experiències que han portat els tres artistes a “convertir-se en represaliats polítics”, així com en “les conseqüències que té la repressió a les seves vides”.

Et pot interessar  L'Audiència de Lleida confirma la pena de presó pels tres manifestants que van entrar a la seu del PSC en suport a Hasél 
Publicitat

Opinió

Més llegides

Minut a Minut