Dimecres, 28 de setembre de 2022 - Edició 1525
La República

La caiguda de vendes de La Vanguardia força la sortida del director Màrius Carol

La deriva política del Grup Godó intentant defensar una tercera via política inexistent políticament li fa perdre vendes, malgrat tot augmenta la presència de periodistes del grup a TV3 i Catalunya

Redacció 01/03/2020

Màrius Carol s’incorpora com a conseller editorial del Grup Godó i Jordi Juan assumeix la direcció de ‘La Vanguardia

El periodista Jordi Juan (L’Hospitalet de Llobregat, 1963) ha assumit la direcció de ‘La Vanguardia’ en substitució de Màrius Carol, que ocupava el càrrec des del desembre del 2013 i que a partir de dilluns passarà a ser conseller editorial del Grup Godó per crear un nou comitè editorial. La decisió ja s’havia avançat el passat gener. El director sortint continuarà escrivint al diari de dimarts a diumenge a una nova secció titulada ‘Futurs imperfectes’. El president editor del grup, Javier Godó, va comunicar la decisió aquest divendres a la redacció del diari. La plantilla va ratificar la designació de Juan amb el 77% dels vots a favor.

El Grup Godó col·loca els seus periodistes a TV3 i Catalunya Ràdio i no es produeix correspondència amb periodistes dels mitjans públics catalans.

Alguns dies els tertulians que van a el Món a Rac 1 omplen les tertúlies del programa de la tarda i de la nit de TV3 i de Catalunya Ràdio. La Vanguardia no ven diaris però els seus periodistes tenen ocupat els espais de debat i de tertúlies a la Corporació Catalana de Mitjans. Ahir mateix el FAQS va entrevistar Marius Carol el darrer dia que exercia de director, programa on Pere Mas i Tian Riba que el dirigeixen treballen la resta de la setmana al Món a Rac 1. Com diu La Vanguardia déu ser casualitat.

Com li recorda Jon Inarritu en aquesta piulada a La Vanguardia: