Divendres, 27 de gener de 2023 - Edició 1646
La República

La BBC passa d’Espanya: Rosalía és un talent català

La Radio 1 de la BBC ha situat a Rosalía en el número 5 del rànquing: The Sound of 2019. En fer-ho, però, ha superat totes les polèmiques sobre la […]

Redacció 08/01/2019
L'actuació de Rosalía al Sónar 2018 / ACN

La Radio 1 de la BBC ha situat a Rosalía en el número 5 del rànquing: The Sound of 2019. En fer-ho, però, ha superat totes les polèmiques sobre la seva identitat nacional, en considerar-la una cantant catalana.

Com és sabut, l’èxit internacional de la cantant de Sant Esteve Sesrovires ha generat una enorme controvèrsia. Si per una banda la premsa espanyola la considerava una apropiacionista (perquè no és gitana i canta flamenc), en els últims mesos la polèmica ha girat al voltant de si la seva música és catalana o no. Un fet que la BBC ha solucionat en una piulada. D’altra banda a la justificació de la posició al rànquing podem llegir: “Estrella catalana que ha revolucionat el so del flamenc”, alhora que en destaquen la seva habilitat per mesclar les típiques palmes amb les bases del Trap. Per últim, la corporació anglesa destaca la nominació a cinc Grammys. La BBC, doncs, no es qüestiona la identitat nacional de Rosalía.

La llista The Sound of 2019, és una iniciativa de la BBC, que prèvia consulta amb experts del món musical mostra les 10 estrelles emergents amb més recorregut cada any. Enguany han estat escollits els següents artistes: Dermot Kennedy, Ella Mai, Flohio, Grace Carter, King Princess, Mahalia, Octavian, Rosalía, Sea Girls i slowthai.