Dimarts, 27 de setembre de 2022 - Edició 1524
La República

JxCat insta el Parlament a “plantar-se” i a rebutjar un nou 155 “per la porta del darrere”

Batet veu la decisió de la JEC com un “atropellament a la democràcia” i qualifica l’Estat de “república bananera”

Agències 04/01/2020
El president de JxCat, Albert Batet, al ple del Parlament del 4 de gener de 2020 (Horitzontal)

El president de JxCat al Parlament, Albert Batet, ha instat el Parlament a “plantar-se” i no reconèixer els efectes de la decisió de la Junta Electoral Central (JEC). En la seva intervenció en el marc del ple extraordinari després que la JEC hagi inhabilitat Torra per la via exprés, Batet ha qualificat la resolució de la Junta de nou 155 “per la porta del darrere” i “d’atropellament a la democràcia”. “La JEC és l’Estat i aquest Estat sembla una república bananera. Ens defensarem i anirem a totes per defensar la sobirania del Parlament i que és el Parlament qui escull els presidents”, ha reblat.

Batet s’ha dirigit al PSC per retreure’ls que són “còmplices del 155” i que el govern espanyol de Pedro Sánchez hagi presentat recursos contra resolucions sobre l’autodeterminació del Parlament. “Poden rectificar si volen. És el moment que anunciïn que no donaran suport al suplicatori al Parlament Europeu contra Carles Puigdemont i Antoni Comín. Fets, no paraules”, ha dit dirigint-se al líder del PSC, Miquel Iceta.

 

El president de JxCat també ha fet una crida a la “unitat de país” perquè, segons ha dit, “està en joc la democràcia i la dignitat de les institucions”. En aquest sentit, el president de JxCat al Parlament ha argumentat que no és una qüestió nominal i que “no va de Quim Torra”.

 

Finalment, Batet ha lamentat que ahir divendres va ser una “nova jornada negre per a la democràcia” i ha denunciat la interferència de la JEC a la sobirania del poble de Catalunya. “Mai un òrgan administratiu pot atorgar-se la responsabilitat d’inhabilitar el president de Catalunya”, ha defensat per després afegir que es tracta d’una “agressió premeditada”.