Dimecres, 15 de juliol de 2020 - Edició 720
La República

JxCat exigeix a Sánchez que truqui a Torra abans d’entrar en qualsevol tipus de negociació

El conseller Puigneró aposta per fer “un front comú” de les forces independentistes i garantir que els vots de la investidura “no siguin a canvi de res”

Avatar
Agències 16/11/2019
Pla mitjà del conseller de Polítiques Digitals i Administració, Jordi Puigneró tancant el Congrés de la JNC al Palau de l'Abad del Monestir de Poblet. Imatge del 16 de novembre del 2019 (horitzontal)

Primer dignitat: Cal una trucada del president espanyol al president de la Generalitat

JxCat exigeix al president del govern espanyol en funcions, Pedro Sánchez, que parli amb el president de la Generalitat, Quim Torra, abans que es pugui entrar en qualsevol tipus de negociació per la investidura. “Demanem a Sánchez que respecti Catalunya i la seva màxima autoritat. No pot esperar ni un minut més que truqui al president Torra”, ha advertit el conseller de Polítiques Digitals i Administració, Jordi Puigneró. Des de JxCat estan disposats a fer “front comú” amb la resta de forces independentistes en la negociació pel suport a la investidura de Sánchez però Puigneró ha defensat que caldrà “discutir” si una mesa de diàleg és suficient per a l’abstenció. “Els vots no poden ser a canvi de res”, ha dit.

Pla general de la cloenda del Congrés de la JNC al Palau de l’Abad del Monestir de Poblet, amb el conseller Puigneró al fons. Imatge del 16 de novembre del 2019 (horitzontal)

El primer missatge que envia JxCat a Pedro Sánchez és que demostri “respecte” a Catalunya i la seva màxima autoritat, el president de la Generalitat. Després de setmanes de silenci institucional des de Madrid i cansats que el president espanyol en funcions no es posi al telèfon per parlar amb el president Quim Torra, exigeixen a Sánchez que retorni immediatament aquestes trucades. “Ha d’agafar el telèfon, trucar i restablir comunicacions que són fonamentals per al diàleg. Hem d’anar al fons en tot per sortir d’aquest atzucac”, ha defensat el conseller Puigneró. “Si Catalunya ha estat i és el principal problema d’Espanya, en aquest moment no es pot fer ni entrar en cap tipus de negociació sense que Pedro Sánchez entengui que ha de respectar la nostra màxima institució”, ha afegit.

 

JxCat reitera la necessitat de fer” front comú” amb ERC i la CUP per obrir aquest debat. “Hem de tenir unitat d’acció, posar els vots del Congrés per una solució dialogada per a Catalunya i que no siguin a canvi de res”, ha defensat Puigneró. “Hem demanat unitat de moltes formes i de moltes maneres. L’hem demanat amb un grup conjunt al Congrés de 23 diputats independentistes i també demanem unitat d’acció en la negociació. Volem front comú per negociar les condicions de Catalunya a la investidura de Pedro Sánchez”, ha dit.

Relacionats