Dijous, 28 d'octubre de 2021 - Edició 1190
La República

JxCat diu que l’independentisme traçarà un “camí unitari” davant la sentència i defensa: “Només volem viure en pau”

Batet afirma que demanaran la reprovació de Roldán al Parlament si no retira les seves paraules sobre Torra: “En política no tot s’hi val”

Redacció
Redacció 25/09/2019
Albert Batet, JxCat | La República

El president de JxCat al Parlament, Albert Batet, ha afirmat que sigui quina sigui la sentència del Tribunal Suprem, s’obrirà una “nova etapa” en què l’independentisme “reprendrà la iniciativa” i enfilarà un “camí unitari”. En el debat de política general, Batet ha defensat que el moviment independentista és “pacífic i no violent” i ha subratllat que són “gent de pau”. En aquest sentit, ha retret a la portaveu de Ciutadans, Lorena Roldán, les declaracions en què insinuava que el president del Govern, Quim Torra, instava els CDR a “prémer” el detonador d’explosius. De nou, ha insistit que si Roldán no retira aquestes “acusacions velades” i demana disculpes, demanaran la seva reprovació com a portaveu de la formació taronja al Parlament. Davant aquestes paraules, i en gestos, Roldán ha suggerit a Batet que ho vagi escrivint.

Batet ha demanat que pari la repressió i els “falsos relats” sobre l’independentisme: “No tenen cap altra proposta per Catalunya? Només tenen la repressió?”, s’ha preguntat Batet, que ha afirmat que l’única violència que coneix Catalunya és la de l’1-O.

Tot i això ha afirmat que l’independentisme no es rendirà i que no té por. “Estan disposats a pagar qualsevol preu per aturar la independència de Catalunya, nosaltres no”, ha defensat el president de JxCat a la cambra catalana, que ha garantit que trobaran “la manera i el camí” perquè la voluntat popular “s’expressi a les urnes”. “Tornarem a traçar un camí unitari perquè hem de continuar denunciant el front repressiu a l’Estat i també fer possible el nou estat català”, ha conclòs.

D’altra banda, ha criticat que des del PSC, Ciutadans o PP es critiqui la “inestabilitat” a Catalunya, i ha afirmat que la inestabilitat i la inacció està instal·lada a Madrid i ha obligat a anar a eleccions. “Quan tenen responsabilitats, prefereixen anar a eleccions per a no parlar de Catalunya”, ha etzibat Batet.