Dilluns, 30 de novembre de 2020 - Edició 858
La República

JxCat diu a Felip VI que la “unitat” no és cap “fàrmac” i que el coronavirus no amagarà “la corrupció de la monarquia”

Batet diu que “l’únic discurs imprescindible” del monarca era “donar explicacions”

Avatar
Agències 18/03/2020
El president del grup de JxCat, Albert Batet, i la portaveu, Gemma Geis, en roda de premsa a Palau el 17 de gener de 2020 (Horitzontal)

JxCat ha criticat el discurs “estèril” televisat del rei Felip VI per la crisi del coronavirus, en què ha reclamat “unitat” i apartar les “diferències” davant el coronavirus. El president del grup parlamentari, Albert Batet, ha dit que “el fàrmac no pot ser la unitat de l’Estat”, sinó que ha de ser “l’efectivitat”, com creu que està fent el Govern. Batet també ha advertit que la pandèmia “no podrà amagar la gravetat de la corrupció de la monarquia” i ha considerat que l’únic discurs imprescindible per aquest dimecres eren les explicacions sobre el compte a Suïssa que presumptament tenia Joan Carles I, amb grans quantitats de diners que podrien provenir de comissions i que formava part de l’herència que hauria de rebre Felip VI en un futur.

En un comunicat, Batet diu que les paraules de Felip VI d’aquest dimecres tornen a demostrar, com el 3 d’octubre, que “la monarquia no aporta absolutament res a la democràcia i que ni representa a la ciutadania, ni serveix a la societat, ni actua de manera exemplar”.

“Ara és el moment de prioritzar el combat contra la crisi del coronavirus, però després serà inexcusable jutjar els escàndols de la monarquia”, ha remarcat Batet.

Relacionats