Divendres, 30 de juliol de 2021 - Edició 1100
La República

JxCat anuncia que cap diputat del grup votarà si Torra no pot fer-ho

Batet reitera la petició de suspendre el ple per “trobar un acord” entre els independentistes per fer front a la situació

Avatar
Agències 27/01/2020
Pla mitjà del president de la Generalitat, Quim Torra, amb el vicepresident, Pere Aragonès, al ple del Parlament, el 27 de gener del 2020. (Horitzontal)

JxCat no votarà en aquest ple. Si més no, mentre el president de la Generalitat, Quim Torra, segueixi sense poder emetre el seu vot després de la retirada del seu escó. Així ho ha anunciat el president del grup de JxCat, Albert Batet, enmig del ple del Parlament. “Si Torra no pot votar, nosaltres tampoc votarem”, ha dit, en referència a les votacions dels pressupostos del Parlament i un parell més d’iniciatives que hi ha previstes al ple d’aquest dilluns. I és que per a Batet, “no es pot blanquejar una situació que no pertoca”. “El president ha de poder votar, te els drets i hi ha marge per trobar una solució”, ha dit, tot reiterant la seva petició per suspendre el ple i “trobar un acord” entre els independentistes per fer front a la situació de Torra. “Hi ha marge i es pot fer”, ha conclòs.