Edició 1894

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 02 de octubre del 2023
Edició 1894

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 02 de octubre del 2023

Jutges ultranacionalistes rere l’anonimat (V): Carlos Antonio Vegas Ronda

Actualment excerceix a Barcelona i acumula centenars de tuits on desprèn profund odi contra els catalans, els Mossos i recopila perilloses declaracions masclistes

|

- Publicitat -

La República us anirà oferint per entregues alguns dels magistrats catalanofòbics i radicals que s’amaguen sota perfils falsos a les xarxes amb la col·laboració d’Anonymous Catalunya. Després de descobrir que @LaLupaJudicial és el jutge Francisco José Trujillo Calvo, que @LadyCrocs és la magistrada María Teresa Puchol Soriano, que @LaPeLo1 és Laura Peña Lozano i que @LuisaMarGG és la magistrada Luisa Maria Gómez Garrido, avui us parlarem d’un jutge absolutament desenfrenat a Twitter.

Publicitat

En aquesta cinquena entrega ens centrem en el perfil @EstadoCharnego i ja podem comprovar tota una declaració d’intencions amb el nickname. Ell és el jutge Carlos Antonio Vegas Ronda. El magistrat, després de 17 anys exercint d’advocat, i d’haver estat docent a la UAB, va accedir a la judicatura espanyola l’any 2010. Va exercir com a titular del Jutjat del Social número 1 de Benidorm (Alacant) i després jutge del Social número 2 de Terrassa. Actualment exerceix de magistrat del Social número 1 de Barcelona, la capital catalana. Ha estat membre, com tots els altres magistrats, de la ultranacionalista espanyola Asociación de Jueces Francisco de Vitoria.

La seva intenció és marxar de Catalunya i exercir a Madrid. Però malgrat les seves reiterades peticions, el CGPD li ha denegat la petició, fins i tot, especificant, que és innecessari el que demana emesa el 10 de gener d’enguany: “Tomar conocimiento del informe desfavorable del Servicio de Inspección a la medida de refuerzo para el Juzgado de lo Social n.º 30 de Madrid, a favor de Carlos Antonio Vegas Ronda, titular del Juzgado de lo Social n.º 1 de Barcelona. Notifíquese al Tribunal Superior de Justicia de Madrid y al Servicio de Inspección, para su conocimiento y efectos”.

Quan treballava a Terrassa, ja va mostrar la seva dèria ultranacionalista quan va assegurar que “montaria un pollo contra la directora” del col·legi del seu fill perquè convidaven un expert basc en drets humans per a parlar de pau, Txema Urkijo.

Carlos Antonio Vegas Ronda, també segueix la línia dels altres jutges i demostra tenir una dèria absoluta i profunda obsessió amb el president legítim Carles Puigdemont. El titlla de “supremacista”, “racista”, “dement” i, fins i tot, arriba a piular: “TV3 entrevista des d’Alemanya a Puigdemont” acompanyat amb un vídeo d’un discurs d’Adolf Hitler. Però també li diu ‘Stalin’ i, fins i tot, pallasso quan el compara amb Charlie Rivel. Aquí un recull de les desenes i desenes de tuits que li ha dedicat, la majoria d’ells en horari laboral.

Com no podia ser d’una altra manera, el president Quim Torra també rep de valent pel jutge del Social de Barcelona. Es vanta d’anar a Madrid a demanar que no es pacti amb el president, li diu gandul i compara els seus articles amb el llibre de Hitler ‘Mein Kampf’. Fins i tot arriba a dir “vergüenza de tío”. El pitjor tuit és un que diu “Hi ha una funerària a Sabadell amb el nom ‘Torra’, aquí ho deixo…”. Una amenaça? Una broma de mal gust?

Et pot interessar  Enrabiada de l'unionisme pel paper de Puigdemont en la negociació de la investidura 

El vicepresident legítim també està al punt de mira d’aquest jutge ultranacionalista. L’obstinació nazi és present en bona part dels seus tuits quan parla de polítics catalans i, directament, bateja el republicà com ‘Mengele Junqueras’. Josef Mengele, conegut com ‘l’Àngel de la mort’ va ser un doctor de les SS que al camp de concentració d’Auschwitz experimentava de manera cruel i terrorífica amb els jueus duent a terme pràctiques aberrants. És més, per una banda defensa el xenòfob Xavier García-Albiol però per l’altra carrega contra Junqueras per “racista”. Fins i tot amb insults com quan, directament, diu que “els d’ERC són idiotes”.

Arribats fins aquí, no ens ha d’estranyar que defensi el PP i Cs, i tampoc Vox. Parla de morts per un suposat “cop d’Estat” i assegura que el partit d’ultradreta és “una opció tova” pels que viuen a Catalunya.

El seu odi cap al procés abraça les tesis de Ciudadanos i usa la terminologia ‘lazi’ (mescla de ‘lazos’ i ‘nazi’) per a referir-se als ciutadans demòcrates que col·loquen llaços grocs a la via pública. Fins i tot usa expressions tan menyspreables i racistes com ‘catalufos’ i ‘moros’.

També, en la línia dels altres magistrats, Vegas Ronda aprofita les xarxes per dictar sentència abans que ho faci el TS enel judici de l’1-O i el procés (tot i que ja sabem tots plegats que serà condemnatòria). També es mostra molt a favor del 155 i àdhuc el considera tou. El més greu de tot és quan critica el cos dels Mossos d’Esquadra “no me fío, me dais repelús” i els acusa d’identificar il·legalment els radicals que arrenquen llaços amb la cara tapada. La quantitat de publicacions sobre aquests temes és descomunal i aquí només hi ha una petita mostra.

Però encara va més enllà i el jutge, tot i formar part de la judicatura, carrega contra els advocats dels exiliats. És el cas de Gonzalo Boye o Jaume Alonso-Cuevillas a qui els dedica contundents tuits perquè defensen a qui ell odia.

De fet, el diari Publico.es, ja va parlar d’aquest jutge però només es va centrar en els seus comentaris profundament masclistes que va fer quan la revista de la Asociación de Jueces Francisco de Vitoria va publicar un poema on feia burla de la relació d’Irene Montero amb Pablo Iglesias.

Publicitat

Més notícies

Editorial

Opinió