Dimecres, 6 de juliol de 2022 - Edició 1441
La República

Jutges ultranacionalistes rere l’anonimat (III): Laura Peña Lozano

Tercera entrega de La República gràcies a la col·laboració d’Anonymous Catalunya (@anonktalonia). Després de descobrir que @LaLupaJudicial és el jutge Francisco José Trujillo Calvo i que @LadyCrocs és la magistrada María […]

Redacció 16/01/2019

Tercera entrega de La República gràcies a la col·laboració d’Anonymous Catalunya (@anonktalonia). Després de descobrir que @LaLupaJudicial és el jutge Francisco José Trujillo Calvo i que @LadyCrocs és la magistrada María Teresa Puchol Soriano, avui us descobrim el perfil @LaPeLo1.

La informació que publiquem es basa en l’interès periodístic que representa la figura pública dels jutges, ja que els seus comportaments afecten directament al ciutadà. Els magistrats són lliures de tenir els perfils que vulguin així com els ciutadans d’informar-se sobre com són les institucions del seu Estat. En conseqüència, avui us expliquem qui hi ha darrere de @LaPeLo1. Es tracta de la magistrada Laura Peña Lozano, del Jutjat de Primera Instància i Instrucció Única de Vitigudino, una població de la província de Salamanca de poc més de 2.500 habitants a tocar de Portugal, motiu pel qual potser per això té tant temps per a dedicar-se a les xarxes.

Jutges ultranacionalistes rere l’anonimat (III): Laura Peña Lozano

La magistrada Peña Lozano, a diferència dels dos anteriors magistrats, té poca informació a la xarxa. Sabem que exerceix a Vitigudino i ella mateixa assegura a les xarxes que va treballar a Catalunya on, segons afirma, va viure una espanyofòbia tremenda. Sabem, també, com no podia ser d’una altra manera, que és membre de la conservadora i ultra nacionalista Asociación de Jueces Francisco de Vitoria i ha escrit algun article pel diari de la caverna de Pedro J. Ramírez ‘El Español’. També ha estat acusada de prevaricació per un ciutadà que ha obert on bloc titulat “Jueza prevadicadora” on explica el seu cas. Sempre segons la versió de Santiago Rodríguez Velaz, que fins i tot penja talls de vídeo del judici, en el cas que el va implicar, la magistrada Peña Lozano hauria prevaricat.

Peña Lozano ha demostrat sobradament durant la seva trajectòria a les xarxes la seva catalanofòbia i ha participat i promocionat del discurs de criminalització cap als catalans. Com li ha passat a bona part del nacionalisme radical espanyol, una de les seves obsessions ha estat i és Carles Puigdemont, el president legítim de Catalunya. Aquí alguns dels tuits que li ha dedicat:

La magistrada també s’ha encarregat de reproduir el discurs que a Catalunya hi ha hagut violència durant el Procés i, fins i tot, la va preveure abans que passés. Evidentment, també veu delictes de sedició i rebel·lió. Tot molt malament…

Ha qualificat el president de la Generalitat de Catalunya de fatxa, assegura que els alumnes del Principat estan adoctrinats i abraça les teories de la conspiració sobre les fake news de Rússia contra Espanya tot això amb un discurs carregat de nacionalisme espanyol:

Per acabar, algun extra per a comprovar el to amenaçador de Peña Lozano i, fins i tot, com se’n fot del tribunal alemany de Slesvig-Holstein.