Divendres, 19 d'agost de 2022 - Edició 1485
La República

JUSAPOL, sobre la convocatòria independentista de Sant Jaume: “Pasaremos y por encima”

El proper dissabte 29 de setembre hi ha una convocatòria de JUSAPOL a plaça de Sant Jaume per reivindicar la “feina feta” i seguir exigint l’equiparació salarial entre policies. Amb […]

Redacció 27/09/2018
Membres de JUSAPOL

El proper dissabte 29 de setembre hi ha una convocatòria de JUSAPOL a plaça de Sant Jaume per reivindicar la “feina feta” i seguir exigint l’equiparació salarial entre policies. Amb el lema “por todo lo vivido juntos, por un objetivo común”, el col·lectiu ja fa dies que contribueix a escalfar l’ambient.

En contraposició, Arran va convocar una concentració per aturar i evitar que la policia que va atonyinar els votants de l’1-O es manifestés a la plaça de Sant Jaume. Arran cridava a organitzar un “holi festival” i llençar pintures als policies per “aturar el feixisme”. La CUP dóna suport a la concentració, i el CDR també s’ha sumat a la marxa i es preveu ocupar la plaça a les 7 del matí per impedir el pas dels policies, com Bombers per la República.

Davant de la confrontació a les xarxes, els policies han tret múscul. I mai millor dit, en una publicació a les xarxes socials han mostrat una foto d’un braç i han avisat: “Pasaremos, y por encima”. 

Els mossos intenten evitar l’enfrontament

Davant d’una possible confrontació entre els policies espanyols i la convocatòria “No passaran”, Interior ha comunitat a JUSAPOL i a l’Associació Observatori de la Catalanofòbia que han de canviar l’itinerari. Diuen que les manifestacions de dissabte “són de signe contrari” i, per tant, preveuen que l’ordre públic es podria veure afectat.