Dimecres, 21 d'abril de 2021 - Edició 1000
La República

Jupol amenaça el Síndic de Greuges pel seu informes sobre els abusos policials durant les protestes

El sindicat policial ha embogit i considera el document de Rafael Ribó “un nou atac a les forces de seguretat de l’Estat per part de les institucions catalanes”

Redacció
Redacció 30/11/2019

Corporativisme sindical inacceptable

El sindicat policial Jupol ha titllat “d’inacceptable i esbiaixat” l’informe del Síndic de Greuges sobre l’actuació dels antiavalots de la Policia Nacional i els Mossos d’Esquadra durant les protestes posteriors a la sentència del procés. Rafael Ribó va concloure ahir que els antiavalots van tenir “actuacions desproporcionades” en les manifestacions de protesta celebrades entre els dies 13 i 27 d’octubre, criticant també l’ús de pilotes de goma i el tracte a alguns detinguts. “Aquest informe és un nou intent d’atac a les forces i cossos de seguretat de l’Estat per part de les institucions catalanes”, ha criticat el portaveu de Jupol, Pablo Pérez, que ha afirmat que l’informe del Síndic “no es correspon amb la realitat viscuda durant els disturbis ocasionats pels radicals independentistes”. “Totes les intervencions que es van dur a terme durant l’operació Ícaro es van fer amb compliment total i absolut de la legalitat”, ha sentenciat Pérez.

Amenaces policials contra la veritat

“En tot moment es van respectar els drets de tots els detinguts durant les revoltes”, ha insistit en un comunicat el sindicat policial Jupol, que també ha volgut posar de relleu que l’informe del Síndic de Greuges reconeix que la seva informació “més enllà dels textos publicats i les imatges públiques es basa en gran part en les declaracions dels propis arrestats”. “Per tant, no donem cap valor al document ja que s’ha elaborat només tenint en compte les declaracions d’independentistes radicals”, ha assegurat el portaveu Pablo Pérez. “L’única desproporcionalitat existent en els disturbis va ser la de la força utilitzada pels radicals en contra de la Policia Nacional i els Mossos d’Esquadra. Prova d’això són els múltiples ferits, alguns de gravetat, d’ambdós cossos policials”, ha conclòs el sindicat Jupol.