Dilluns, 20 de març de 2023 - Edició 1698
La República

Junts critica que alguns partits vulguin activar el relleu de Borràs al Parlament abans de la sentència: “Fan de jutges”

Rius assegura que l’executiva del partit encara no ha abordat el futur de la presidenta

Redacció 06/03/2023
La presidenta de JxCat, Laura Borràs, el secretari general, Jordi Turull, i el vicepresident Josep Rius, en la primera reunió de la nova executiva del partit Data de publicació: dimarts 07 de juny del 2022, 16:29 Localització: Barcelona Autor: Sílvia Jardí

El portaveu de Junts, Josep Rius, ha criticat que alguns partits vulguin activar ja el relleu de la presidenta del Parlament suspesa, Laura Borràs, abans que el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya resolgui el cas contra ella per prevaricació i falsedat documental pel presumpte fraccionament de contractes quan dirigia la Institució de les Lletres Catalanes. “Hi ha qui vol donar ja per feta la sentència o que ja fan de jutges”, ha dit Rius.

I és que els comuns han començat a plantejar què passarà quan “acabi condemnada per corrupció, com tots els indicis apunten que pot passar”. Així mateix, estudien mesures per evitar que la presidenta del Parlament suspesa pugui cobrar el 80% del seu sou durant un temps tot i no exercir, com marca la llei actualment.

Rius, a banda de criticar l’actitud dels comuns, ha assegurat que l’executiva del partit encara no ha abordat el futur Borràs: “No entrarem en aquest debat fins que hi hagi sentència”. El portaveu de Junts no s’ha volgut pronunciar sobre la possibilitat que la presidenta suspesa pugui cobrar un sou, si fos condemnada i deixés d’exercir el càrrec. El que sí que ha demanat és respecte per la presumpció d’innocència.