Dilluns, 15 d'agost de 2022 - Edició 1480
La República

Junqueras i Puigdemont reforcen la seva relació

Oriol Junqueras ha confirmat que s’ha intercanviat correspondència amb Carles Puigdemont. En una entrevista a RAC1, el vicepresident legítim i líder d’ERC assegura que amb el president comparteix “estratègia per […]

Redacció 28/01/2019
Oriol Junqueras i Carles Puigdemont, en una imatge d'arxiu al Parlament de Catalunya / ACN

Oriol Junqueras ha confirmat que s’ha intercanviat correspondència amb Carles Puigdemont. En una entrevista a RAC1, el vicepresident legítim i líder d’ERC assegura que amb el president comparteix “estratègia per arribar a La República”.

A les portes del judici de l’1 d’octubre, Junqueras reconeix que “és frustrant defensar una evidència” i a la vegada ha denunciat que l’objectiu de la causa “és apartar-nos de la vida política”. També critica el paper de Vox com acusació particular, “nosaltres tindrem un dia per dir la nostra i ells tindran un acte de campanya constant durant tres mesos”, ha etzibat el vicepresident.

Declarar en català: “Ho estem estudiant”

Respecte de la llengua que utilitzarà per declarar al Suprem, Oriol Junqueras diu que “ho estem estudiant. El problema pot ser més aviat de tipus tècnic”. En aquest sentit, el líder republicà situa com a exemple que “si la traducció és simultània o consecutiva, ens pot fer perdre el fil a tots plegats”.

El PSOE “no ha homologat” l’extrema dreta

En un intent de visibilitzar les diferències entre Pedro Sánchez i el tripartit de dreta, Junqueras valora positivament com el PSOE “no ha homologat” l’extrema dreta. Ara bé, el vicepresident ha recalcat com els socialistes “no han volgut dialogar” sobre el dret a l’autodeterminació. Pel que fa als pressupostos espanyols, ha deixat anar un “pregunti als socialistes a canvi de quina partida pressupostària estarien a favor que els empresonessin”.

Intercanvi de cartes amb Carles Puigdemont

Junqueras ha confirmat que “s’ha intercanviat” correspondència amb Carles Puigdemont i també parla amb ell “a través de determinades persones de mútua confiança”. Pel que fa al recurs del president legítim al Tribunal Constitucional contra la mesa del Parlament per la delegació de vot, Oriol Junqueras expressa que “a vegades donem a les coses una dimensió molt més gran de la que realment tenen”.