Dilluns, 27 de setembre de 2021 - Edició 1159
La República

Jueces y Juezas para la Democracia denuncia a Brussel·les el PP per obstruir l’acord per renovar el CGPJ

L’associació progressista de jutges i jutgesses ha posat en coneixement del comissari de justícia de la Unió Europea l’actitud de rebuig del partit de Casado a renovar la composició del Consejo General del Poder Judicial

Redacció
Redacció 28/07/2021

L’associació Jueces y Juezas para la democraciaJJpD, ha enviat una carta al comissari de justícia de la Unió Europea, Didier Reynders. En aquest document, tal com afirma La Voz de Galicia. JJpD ha mostrat l’actitud de rebuig al PP, en tant que han considerat que el Consejo General del Poder Judicial està en funcions des de 2018 i que l’exigència d’un nou model d’elecció dels vocals del CGPJ és “l’última excusa per eludir l’acord” amb un objectiu partidista i electoral.

JJpD ha posat en coneixement de Didier Reynders que l’actitud del partit liderat per Pablo Casado també es pot aplicar al rebuig dels acords per dificultar la renovació de la composició d’altres òrgans que desenvolupen un important paper que desenvolupen per la democràcia alguns òrgans com el Tribunal Constitucional, el Tribunal de Cuentas o el Defensor del PuebloJJpD ha denunciat així que el PP segueixi aferrant-se al poder, malgrat que són un partit que ha passat a l’oposició. L’associació ha considerat la situació d’inacceptable i ha demanat als membres del CGPJ la seva dimissió.

Aquesta denúncia és un altre revés pel partit dretà que li suposaria perdre el control dels òrgans mencionats i que podria influir en la decisió del Tribunal de Cuentas sobre si l’aval del ICF manté o no criteris jurídics suficients per ser acceptat.