Dimecres, 20 de gener de 2021 - Edició 909
La República

Josep Rull: “No demanaré l’indult. Mai renunciaré a les meves idees legítimes”

Rull està convençut que l’estat “no té límits morals per tal de defensar la unitat d’Espanya” i ha recordat el maltractament que va rebre a les presons de Madrid

Redacció
Redacció 04/03/2020
L'exconseller Josep Rull intervé a la comissió d'investigació del 155 al Parlament, el 28 de gener de 2020 (Horitzontal)

Josep Rull, un dels presos polítics que ha parlat menys des que és a la presó, ha concedit una entrevista al mitjà radiofònic Rac 1, on ha explicat la seva rutina a la presó de Lledoners, i ha denunciat un cop més la situació injusta en la qual es troben tots els presos polítics.

Rull ha començat l’entrevista emocionat, perquè feia temps que no feia cap entrevista. Explica que ell ja va tenir molt clar que entrarien “segur” a la presó després d’escoltar l’exministre Rafael Catalá en una entrevista a la SER, explicant “amb un nivell de detall esgarrifós termes i terminis del nostre reingrés”, que després Llarena va complir al peu de la lletra.

El pres polític també ha admès que l’únic moment que ha passat veritable por va ser quan el seu fill petit va caure i va quedar inconscient. Després d’anar-lo a veure a l’hospital va quedar sorprès que es filtrés aquells visita com un “tracte de preferència” als mitjans espanyols. “És una mostra que aquesta gent no tenen límits morals. Per defensar la unitat d’Espanya, estan disposats a tot. No hi havia ni un punt de compassió pel patiment d’un infant”.

De fet, més tard també ha criticat que Cs o PP titllin la seva presó d'”hotel”: “Nosaltres veiem els nostres fills tres cops al mes, una hora i mitja o dues, i aquest és l’element més contundent”.

Rull també ha anunciat que ha acabat d’escriure un llibre titulat ‘Un dia d’octubre i dos poemes. Quan l’esperança venç la por’ on explicarà la seva experiència des de l’1-O. Les vivences més dures del pres polític passen per les presons de Madrid, on els seus funcionaris el van tractar molt malament: “Arribo amb la furgoneta de la Guàrdia Civil, m’estaven esperant tres funcionaris. Anava sense ulleres. Em pensava que era Soto del Real. Un funcionari em diu: ‘Se os ha acabado la tontería catalanes, se os ha acabado la tontería‘. Li vaig dir: ‘No se nos acabará ni ahora ni nunca‘. I em va contestar: ‘Pues os vais a pudrir aquí en la cárcel toda la vida por traidores‘. A partir d’aquí, va començar una hora de vexacions llarguíssima”.

Quan ha estat preguntat per un possible indult ha respost que no el demanarà: “Si algú el demana, no diré que no però hi ha un element bàsic: mai renunciaré a les meves idees legítimes. Mai renunciaré a defensar el que vaig fer aquells dies d’octubre”.

 

 

 

 

Relacionats