Divendres, 4 de desembre de 2020 - Edició 862
La República

[VÍDEO] Josep Andreu presenta candidatura per liderar Independentistes d’Esquerres

Ho ha dit en un acte en el Fossar de les Moreres de Barcelona, que ha donat inici a l’assemblea constituent d’Independentistes d’Esquerres, informa el partit en un comunicat.

Redacció
Redacció 05/09/2020

L’alcalde de Montblanc (Tarragona), expresident de l’AMI i exmembre d’ERC, Josep Andreu, ha presentat aquest dissabte la candidatura per liderar Independentistes d’Esquerres, i en què proposa l’adhesió del nou partit al Consell per la República.

La candidatura al Consell Executiu d’Andreu –en què concorren una vintena de persones– aposta per situar la independència com a objectiu prioritari i recolza la “estratègia rupturista encapçalada” per l’expresident de la Generalitat i líder del nou JxCat, Carles Puigdemont.

Aquest matí s’ha presentat al Fossar de les Moreres de Barcelona la candidatura al Consell Nacional d’Independentistes d’Esquerres.

La candidatura ha estat presentada per Josep Andreu, alcalde de Montblanc, que ha expressat: La prioritat absoluta de la independència com a objectiu polític del nostre poble. La legitimitat, legalitat i validesa del referèndum d’autodeterminació del Primer d’Octubre de 2017 i de la proclamació de la República del 27 d’Octubre de 2017.

El ple suport de l’entitat a l’estratègia rupturista encapçalada pel president Carles Puigdemont.

L’adhesió al Consell per la República, en tant que òrgan dipositari de la legitimitat de la declaració d’independència d’octubre de 2017.

Representants de la candidatura d’arreu del territori han intervingut a l’acte en què s’han desglossat els punts de la Declaració fundacional d’Independentistes d’Esquerres que marcaran la línia política i d’actuació de l’entitat.

La presentació al Fossar de les Moreres ha estat el tret de sortida a l’Assemblea Constituent d’Independentistes d’Esquerres que durarà fins el dimarts dia 8 de setembre i que ha rebut la salutació del President Carles Puigdemont.

Durant aquest tres dies, els inscrits a l’assemblea podran votar telemàticament la Declaració fundacional, la Ponència política i escollir el Consell Nacional de l’associació.

Després de la presentació, els candidats han fet una ofrena floral als caiguts, el 1714, en defensa de les llibertats de Catalunya.

Independentistes d’Esquerres han anunciat també la participació a l’acte de l’11 de setembre al matí a Barcelona, organitzat per la Comissió Independentista Fossar de les Moreres, així com la participació als actes convocats per  l’ANC arreu del territori.

Candidatura al Consell Nacional Independentistes d’Esquerres

Josep Andreu Domingo, president

Josep Guia Marín, vicepresident

Irene Negre Estorach, secretària

Àngels Cabassés Piqué, tresorera

Ester Bertran Piqué , vocal

Uriel Bertran Arrué, vocal

Conxita Bosch Riera , vocal

Tomàs Callau Bladé, vocal

Eusebi Campdepadrós Pucurull, vocal

Jose Ramon Carrillo Yes, vocal

Teresa Casals Rubió, vocal

Antònia Font Tous, vocal

Francesc Invernon Rojals, vocal

Núria Marín Casas, vocal

Jordi Miró Riba, vocal

Heidi Mireia Quintero Perelló, vocal

Jordi Pesarrodona Capsada, vocal

Ferran Pujol Benlloch, vocal

Rosanna Royo Pla, vocal

Jaume Renyer Alimbau, vocal

Antoni Serrano Cortès, vocal

Eva Solé Bonay, vocal

Josep Sort Jané, vocal

Relacionats