Dimecres, 25 de novembre de 2020 - Edició 853
La República

José Guirao normalitza l’exili de Valtònyc

Pel ministre de Cultura, José Guirao, l’exili de Valtonyc és un fet normal. Així ho ha exposat en una entrevista a RAC1 aquest dijous, on ha aprofitat per recordar que […]

Redacció
Redacció 23/08/2018
El ministre de Cultura i Esport, José Guirao, al Museu Nacional d'Art de Catalunya, acompanyat del seu director, Pepe Serra, i la delegada del govern espanyol a Catalunya, Teresa Cunillera, i Miquel Roca / ACN

Pel ministre de Cultura, José Guirao, l’exili de Valtonyc és un fet normal. Així ho ha exposat en una entrevista a RAC1 aquest dijous, on ha aprofitat per recordar que de casos com els del raper català n’hi ha a tots els països europeus.

Preguntat pel cas de Valtonyc, Guirao s’ha mostrat convençut que “com menys persones vagin a la presó millor”, però ha recordat que els artistes, com tots els ciutadans, tenen la llei com a “límit”. “Quan un tema entra en un procés judicial, millor que segueixi el seu procés. És millor respectar la independència judicial”, ha insistit.

Aquestes paraules entren en contradicció amb les de plataformes com ‘No Callarem’ que en el seu manifest afirmen: “Els últims anys hem viscut un increment de la repressió exercida sobre la llibertat d’expressió i manifestació”.

Per la seva banda, Amnistia Internacional en un informe de 2017 calcula que tan sols el 2016 podrien haver-se imposat a Espanya al voltant de 34.000 sancions per l’exercici dels drets de reunió pacífica, expressió i informació, aprofitant la Llei Mordassa.

Relacionats