Edició 1890

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de setembre del 2023
Edició 1890

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de setembre del 2023

José Guirao normalitza l’exili de Valtònyc

El ministre de Cultura i Esports de l’Estat espanyol ha justificat d’aquesta manera l’exili del raper

|

- Publicitat -

Pel ministre de Cultura, José Guirao, l’exili de Valtonyc és un fet normal. Així ho ha exposat en una entrevista a RAC1 aquest dijous, on ha aprofitat per recordar que de casos com els del raper català n’hi ha a tots els països europeus.

Publicitat

Preguntat pel cas de Valtonyc, Guirao s’ha mostrat convençut que “com menys persones vagin a la presó millor”, però ha recordat que els artistes, com tots els ciutadans, tenen la llei com a “límit”. “Quan un tema entra en un procés judicial, millor que segueixi el seu procés. És millor respectar la independència judicial”, ha insistit.

Aquestes paraules entren en contradicció amb les de plataformes com ‘No Callarem’ que en el seu manifest afirmen: “Els últims anys hem viscut un increment de la repressió exercida sobre la llibertat d’expressió i manifestació”.

Per la seva banda, Amnistia Internacional en un informe de 2017 calcula que tan sols el 2016 podrien haver-se imposat a Espanya al voltant de 34.000 sancions per l’exercici dels drets de reunió pacífica, expressió i informació, aprofitant la Llei Mordassa.

Et pot interessar  La fiscalia manté la persecució a Valtònyc acusant-lo d'atemptat i de possible delicte d'amenaces agreujades
Publicitat

Més notícies

Editorial

Opinió