Divendres, 30 d'octubre de 2020 - Edició 827
La República

José Guirao: “La gent de la cultura sempre ens posem d’acord”

Aquest dimecres la consellera de Cultura, Laura Borràs, i el ministre de Cultura, José Guirao, s’han reunit de manera informal. La trobada s’ha presentat com un pas previ a la […]

Joan Vila i Boix
Joan Vila i Boix 22/08/2018
El ministre de Cultura i Esport, José Guirao, acompanyat de la consellera de Cultura, Laura Borràs, durant la seva visita al Museu Nacional d'Art de Catalunya / ACN

Aquest dimecres la consellera de Cultura, Laura Borràs, i el ministre de Cultura, José Guirao, s’han reunit de manera informal. La trobada s’ha presentat com un pas previ a la trobada oficial que tindran aquest setembre els dos representats polítics. El ministre també ha mostrat la voluntat de reunir-se aquest dijous amb diferents personalitats de l’Ajuntament de Barcelona, alhora que la de visitar altres centres d’art, com ara; el Tecla  Sala.

Guirao té la intenció de reunir-se amb la consellera aquest setembre per tal de fixar un calendari de treball que permeti solucionar els problemes que plantegi la consellera de Cultura. Borràs, per la seva banda, ha ressaltat la bona disposició per arribar a acords, alhora que es fixaran prioritats sobre els mateixos temes, per tal de ser eficients. “La voluntat d’entesa hi és” ha afirmat la consellera, en una trobada posterior amb la premsa.

“Per ser justos l’abandonament pressupostari també afecta el Ministeri de Cultura” ha declarat Guirao en ser interpel·lat sobre la qüestió de la falta de recursos de les institucions culturals catalanes.

Per últim el ministre ha aprofitat per matisar les seves opinions d’ahir a Cadena Ser sobre la polèmica de l’IVA cultural. Guirao ha exposat que el sector del cinema es juga la seva credibilitat si no trasllada la rebaixa de l’IVA al preu final de l’entrada: “La repercussió de l’IVA al preu de l’entrada ha de ser un procés ràpid i transparent. S’ha de ser coherent”. També ha expressat la seva voluntat de reunir-se amb la patronal del sector per tal d’aclarir aquest tema.

Relacionats