Divendres, 25 de juny de 2021 - Edició 1065
La República

Jordi Turull: “Atacar Catalunya dona vots”

El conseller legítim  Jordi Turull ha fet una crida que les mobilitzacions siguin “pacífiques” i aïllant “sense complexos” els provocadors, infiltrats i violents. En una entrevista conjunta amb Josep Rull […]

Redacció
Redacció 09/12/2018
Jordi Turull, en una imatge d'arxiu

El conseller legítim  Jordi Turull ha fet una crida que les mobilitzacions siguin “pacífiques” i aïllant “sense complexos” els provocadors, infiltrats i violents. En una entrevista conjunta amb Josep Rull a Catalunya Ràdio, els consellers legítims han explicat que després d’una setmana de vaga de fam, físicament es troben “molt millor” del que podrien imaginar i anímicament “convençuts” i “agraïts pel suport”. De fet, Rull ha concretat que els equips mèdics de Lledoners els fan un control diari de salut i ha recordat que l’acció és una decisió “absolutament personal” que cada polític pres ha decidit si secundar. Amb tot, han lamentat que el Tribuanl Constitucional “impedeixi el dret d’accés a la justícia europea” per defensar la unitat d’Espanya “a qualsevol preu”.

Pel que fa al dejuni col·lectiu que s’impulsa a Barcelona i els que tenen previst començar properament a Montserrat i Cornellà, Rull ha afirmat que són “la força més preuada”. “Són fonamentals per sensibilitzar la ciutadania a Barcelona, Espanya i Europa”, ha conclòs. De nou, ha tornat a lamentar que la presó preventiva que estan sotmesos “té un caràcter clarament venjatiu”.

En aquest sentit, el President Quim Torra ha començat aquest matí el seu dejuni de 48 hores a Montserrat, on passarà dues nits. Dimarts al matí acabarà el dejuni i presidirà la reunió setmanal del Consell Executiu. A hores d’ara, l’agenda pública del president no contempla cap acte oficial per aquest dilluns.

D’altra banda, Turull ha lamentat que tinguin un contacte “indirecte” amb Dolors Bassa i Carme Forcadell, empresonades en dos altres centres penitenciaris. “Nosaltres més que ningú, ens fem més el càrrec de la seva valentia i fortalesa per viure tot això soles. Està sol en un mòdul ja és molt dur, però sola a la presó ho ha de ser molt més”, ha reflexionat.

Pel que fa als resultats de les eleccions andaluses, Turull ha confessat que són una “pena” al mateix moment que ha dit que és “molt penós” que no s’hagi parlat de les “il·lusions, preocupacions, ambicions i reptes” dels ciutadans del territori. “Atacar Catalunya dona vots”, ha apuntat. Pel que fa a la irrupció de Vox, ha negat que sigui “culpa” de l’independentisme i ha subratllat que, “hi té més culpa” el discurs del rei del 3 d’octubre de 2017.