Edició 1894

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 02 de octubre del 2023
Edició 1894

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 02 de octubre del 2023

Jordi Sànchez fa autocrítica des de la presó: cal “fer les coses millor de com s’han fet”

"Som persones concretes les que tenim al nostre abast garantir la rectificació necessària per tornar a cooperar", ha dit en una carta als adherits a la Crida

|

- Publicitat -

El candidat a presidir la Crida, Jordi Sánchez, ha instat a recosir la unitat independentista i a “fer les coses millor de com s’han fet”. “Hem fallat les persones que amb més o menys influència i encert hem estat al capdavant de totes aquestes organitzacions, partits i entitats sobiranistes. Som doncs, persones concretes, les que tenim al nostre abast garantir la rectificació necessària per tornar a cooperar”, ha defensat en una carta dirigida als adherits de la Crida. Des de la presó de Lledoners, Sánchez també ha avisat que no els seduiran “promeses buides ni càlculs d’oportunitat” que obliguin a desar al calaix “tot el que fins ara s’ha avançat”.

Publicitat

“Només si cooperem ens en sortirem, en aquest combat tan desigual en armes com el que lliurem amb l’estat espanyol. Cooperar és un verb conegut pels sobiranistes. Sabem com s’ha de conjugar. Ho vam fer l’1 d’octubre, i déu-n’hi-do com ens en vam sortir, de bé. Vam obtenir una gran victòria. I com ho vam fer aleshores, ho podem tornar a fer, ho tornarem a fer”, ha defensat Sánchez.

De cara al 26 de gener, dia del congrés constituent de la Crida, Sánchez ha defensat que la raó de ser d’aquest espai és “fer efectiu” el mandat de l’1-O. “Tothom qui comparteixi aquesta raó de ser té, si vol, un lloc reservat a la Crida”, ha afegit. Així mateix, ha afirmat que la Crida tindrà sentit “si esdevé un gran espai d’acció política i cooperació que combini mobilització i treball institucional” i ha afegit que la voluntat és ser un “gran espai de confluència” des d’on ajudar a fer el “tomb” per tornar a liderar el debat i l’agenda política.

Per a Sánchez, els propers mesos seran “novament determinants” amb les sentències del judici contra l’1-O i unes eleccions municipals que, segons Sánchez, estan “obligats a guanyar” si no volen quedar “afeblits en força i presència institucional”. I ha citat el cas de Barcelona en particular.

Publicitat

Més notícies

Editorial

Opinió