Edició 1892

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 30 de setembre del 2023
Edició 1892

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 30 de setembre del 2023

Jordi Pujol defensa que el cas català no se solucionarà traslladant el Senat o amb algun Ministeri

|

- Publicitat -

L’expresident de la Generalitat Jordi Pujol defensa en un article a la web de l’Associació Serviol que la qüestió de Catalunya no se solucionarà amb el trasllat del Senat o algun Ministeri. En el mateix text l’expresident fixa les principals reclamacions de Catalunya: real poder polític i competencial; un finançament just i suficient i reconeixement de la pròpia identitat, deixant d’aquesta manera fora la reclamació d’independència.

Publicitat

L’article sota el títol ‘Una proposta per fugir d’estudi’, Pujol posa d’exemple Xile i explica que tot i que en aquest país el Senat està a Valparaíso, es continua demanant més descentralització política. En referència a les declaracions de l’economista i exdiputat del Congrés Ramón Tamames, que va afirmar que l’encaix de Catalunya a Espanya es resoldria “posant el Senat a Barcelona i amb un o dos Ministeris”, Pujol diu que la proposta demostra el “desconeixement” del problema.

“El debat no és una mica de poder econòmic i administratiu, sinó el reconeixement d’una realitat amb consciència col·lectiva, i amb memòria històrica, i amb una llengua i una cultura i sobretot amb un projecte col·lectiu propi. I amb voluntat d’encaix efectiu en el marc espanyol i europeu”, afegeix l’expresident en l’article amb data de 2 de setembre.

Publicitat

Més notícies

Editorial

Opinió