Divendres, 12 d'agost de 2022 - Edició 1478
La República

Jordi Pujol defensa que el cas català no se solucionarà traslladant el Senat o amb algun Ministeri

L’expresident reclama “poder polític”, un finançament “just” i reconeixement de la identitat pròpia de Catalunya

Agències 04/09/2019
Imatge d'un retrat de Jordi Pujol / Josep Lluís Méndez Pomés (MENPO)

L’expresident de la Generalitat Jordi Pujol defensa en un article a la web de l’Associació Serviol que la qüestió de Catalunya no se solucionarà amb el trasllat del Senat o algun Ministeri. En el mateix text l’expresident fixa les principals reclamacions de Catalunya: real poder polític i competencial; un finançament just i suficient i reconeixement de la pròpia identitat, deixant d’aquesta manera fora la reclamació d’independència.

L’article sota el títol ‘Una proposta per fugir d’estudi’, Pujol posa d’exemple Xile i explica que tot i que en aquest país el Senat està a Valparaíso, es continua demanant més descentralització política. En referència a les declaracions de l’economista i exdiputat del Congrés Ramón Tamames, que va afirmar que l’encaix de Catalunya a Espanya es resoldria “posant el Senat a Barcelona i amb un o dos Ministeris”, Pujol diu que la proposta demostra el “desconeixement” del problema.

“El debat no és una mica de poder econòmic i administratiu, sinó el reconeixement d’una realitat amb consciència col·lectiva, i amb memòria històrica, i amb una llengua i una cultura i sobretot amb un projecte col·lectiu propi. I amb voluntat d’encaix efectiu en el marc espanyol i europeu”, afegeix l’expresident en l’article amb data de 2 de setembre.