Dimecres, 22 de setembre de 2021 - Edició 1153
La República

Jordi Cuixart demana al Suprem que els doni marge per preparar el judici en condicions

Els advocats de Jordi Cuixart han presentat un escrit al Tribunal Suprem on denuncia la manca d’informació que pateixen les defenses dels dotze líders independentistes processats per l’1-O. Asseguren que […]

Jordi Bracons | Madrid
Jordi Bracons 31/01/2019
El president d'Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, arribant al Parlament el 10 d'octubre del 2017 / ACN

Els advocats de Jordi Cuixart han presentat un escrit al Tribunal Suprem on denuncia la manca d’informació que pateixen les defenses dels dotze líders independentistes processats per l’1-O. Asseguren que no saben res de l’auto de senyalament, inici de judici, calendari i tampoc amb quines proves i testimonis podran comptar. Per tot plegat, asseguren que s’està vulnerant l’article 6 del Conveni Europeu dels Drets Humans, que fa referència a establir un marge mínim de dies per traçar una estratègia de defensa en condicions.

A més, en l’escrit presentat al Suprem, la defensa del president d’Òmnium denuncia les constants filtracions als mitjans de comunicació. Mentre uns “fa dies que ja parlen sobre el calendari de sessions, aquesta defensa encara no ha sap ni la data d’inici”, afirma la defensa. Lamenta també que s’hagi programat el trasllat a les presons madrilenyes per aquest divendres 1 de febrer sense saber quant temps s’hi estaran abans que arrenqui el judici.

Per tot plegat, Cuixart i els seus advocats consideren que, si finalment es fixa el dia 5 o el 12 de febrer com a primer dia de judici, tenir només una setmana de marge comportaria “una greu indefensió” dels acusats.