Edició 1886

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 24 de setembre del 2023
Edició 1886

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 24 de setembre del 2023

Joan Subirats presenta la biennal ‘Ciutat Oberta’ entre dubtes per la seva continuïtat

El festival vol imaginar la ciutat des del pensament

|

- Publicitat -

Aquest divendres Joan Subirats, comissionat de Cultura de l’Ajuntament de Barcelona, ha presentat la Biennal de pensament ‘Ciutat Oberta’. L’esdeveniment tindrà lloc entre el 15 i el 21 d’octubre d’aquest any, hi haurà 124 activitats i 142 participants, amb més de 153 entitats implicades. 88 espais de Barcelona acolliran les activitats.

Publicitat

La roda de premsa s’ha dut a terme al fossar del nounat Mercat de Sant Antoni, on el comissionat ha destacat la figura del mercat, com a lloc de trobada i refugi d’idees. També ja que serà un dels espais de la Biennal, que exemplifica la idea de Subirats sobre el festival: “Un lloc on fins i tot els passavolants es puguin afegir”.

Els dubtes, però, sorgeixen amb l’epítet de l’esdeveniment. En cap moment el comissionat ha assegurat la continuïtat l’any 2020 de la Biennal. Subirats vol que sigui el bon funcionament i la implicació de les entitats les que permetin la seva segona edició. D’altra banda preguntat per La República, no ha volgut explicar l’opinió dels altres partits del consistori sobre la Biennal.

El Festival tindrà un cost de 700.000 euros per les activitats centrades durant una setmana i el mes del voltant. Tal com apuntava La Vanguardia, Ada Colau va mostrar la intenció, a finals de juliol, de buidar la seva agenda per tal d’assistir a l’esdeveniment, que descriu com un festival de primer nivell. Un esdeveniment, però que ha estat criticat per l’oposició.

Jaume Ciurana, portaveu del grup municipal de PDeCAT, es mostra preocupat, ja que “no sabem quin criteri s’ha seguit per seleccionar les entitats promotores ni tampoc les persones coordinadores dels àmbits i en sobta que, essent un festival de filosofia i pensament, hi hagi moltes absències. La ciutat és molt més diversa que el que reflecteix aquesta proposta”.

Joan Subirats ha acabat la roda de premsa explicant al públic el primer possible emplaçament de la presentació: la plaça del dubte. Esperem que aquest no sigui l’auguri del festival.

Publicitat

Més notícies

Editorial

Opinió