Edició 2159

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 23 de juny del 2024
Edició 2159

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 23 de juny del 2024

Joan Reig (Els Pets) revela abusos sexuals d’un sacerdot als anys setanta

Pere Llagostera podria haver abusat de desenes de nens

|

- Publicitat -

El bateria de la banda de música Els Pets, Joan Reig, ha revelat abusos sexuals per part d’un rector de Constantí (Tarragona), Pere Llagostera, que podria haver abusat de desenes de nens durant els anys 70, explica en una entrevista en el diari El Periódico recollida per Europa Press.

Publicitat

En l’entrevista, Reig confessa que la cançó Corvus de l’àlbum Som (2018), que parla sobre els abusos que pateix un menor en un refugi de muntanya, és autobiogràfica i que ell va ser un dels nens víctimes d’abusos per part del rector.

Preguntat per què no ho havia explicat abans, Reig assegura: “No volia semblar oportunista” de cara al llançament del disc.

“Personalment, tampoc no volia semblar oportunista i explicar una cosa així ara, quan surten tants casos de pederàstia, com si ens aprofitéssim d’un assumpte tan greu i sòrdid”, ha defensat.

A la llum d’un altre testimoniatge, el mateix diari destapa que el rector, que va ser rector de Constantí entre el 1972 i el 1999 i que va morir el gener del 2017, hauria abusat de desenes de nens durant dècades en excursions als Pirineus.

L’Arquebisbat respon a les acusacions

En un comunicat, l’Arquebisbat de Tarragona assegura no haver rebut mai cap denúncia ni indici contra ell, i destaca que està “compromès plenament” amb garantir la protecció dels menors tal com el papa Francesc I demana en aquesta matèria.

També lamenta “profundament” el patiment que hagin pogut experimentar les víctimes, i s’ha posat a la seva disposició per escoltar-les.

Et pot interessar  A judici la cúpula d'IQOXE per la peça separada del reactor "clandestí" que el 2020 va explotar i matar tres persones
Publicitat

Opinió

Subscriu-te al canal de WhatsApp

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Minut a Minut