Dissabte, 4 de febrer de 2023 - Edició 1654
La República

Joan Pera millor actor al Festival de Seül

El film de Manuel Huerga i coproduït per TV3, Minoria Absoluta i Euskal Telebista, ha fet guanyar a Joan Pera el guardó a millor actor al Festival Internacional de Produccions Televisives de Seül. Joan Pera ha estat distingit […]

Joan Vila i Boix 04/09/2018
Youtube

El film de Manuel Huerga i coproduït per TV3, Minoria Absoluta i Euskal Telebista, ha fet guanyar a Joan Pera el guardó a millor actor al Festival Internacional de Produccions Televisives de Seül.

Joan Pera ha estat distingit a la 13a edició del festival, competint entre més de 250 produccions televisives de 50 països diferents. Pau, la força d’un silenci es va estrenar el 3 de novembre a TV3 aconseguint més del 16% del share.

El film narra l’exili de Pau Casals al sud de França i la seva voluntat de no tornar a tocar mentre Franco manés a Espanya. Una promesa que mantindria fins al 1950, en tocar al primer Festival de Prades. La seva vida artística va lligada a la política. El 1956 el govern de la Generalitat a l’exili el va proposar com a President. Ell declinà l’oferta. El 1958 faria el famós concert i discurs a les Nacions Unides per reivindicar la nació catalana. Durant el seu exili fou un gran promotor de la cultura catalana. Mai més va poder tornar a trepitjar Catalunya, ja que morí el 1973 a Puerto Rico.