Edició 1768

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 29 de maig del 2023
Edició 1768

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 29 de maig del 2023

Joan Ollé nega ser un assetjador però demana perdó per si la seva “manera d’ensenyar” ha pogut fer mal

|

- Publicitat -

El director teatral Joan Ollé ha negat les acusacions de presumpte abús i assetjament a alumnes per les quals va ser apartat de la docència a l’Institut del Teatre, però ha demanat perdó si la seva “manera d’ensenyar i de comunicar ha pogut fer mal, de manera no intencionada”. En un comunicat remès a ‘El Periódico’ que el diari recull aquest dimecres, ha defensat la seva innocència i s’ha disculpat tant amb els que l’han denunciat com amb els que no: “Tinc l’absoluta convicció que mai he comès cap comportament legalment reprovable cap a ells”.

Publicitat

“Fins ara, ningú m’ha fet saber que s’hagi sentit molest, ofès o maltractat pels meus actes o paraules”, ha dit Ollé sobre un cas que va començar quan el diari ‘Ara’ va publicar un reportatge en què una vintena de testimonis alertaven de suposats maltractaments psicològics i vexacions durant 30 anys al centre. Ollé ha explicat que ha “confraternitzat amb els alumnes fora de les hores de classe”, però ha defensat que mai ha pretès obtenir cap avantatge de la seva posició docent. “Una altra cosa és que a alguns no els agradés el meu caràcter ni compartissin el meu sentit de l’humor. Però això no és cap delicte, ni una agressió a ningú”, ha afirmat.

També nega haver mantingut “cap tipus de relació sentimental ni sexual amb cap alumna ni alumne en cap cas sota cap circumstància”. “Mai he utilitzat la meva posició acadèmica per assetjar ningú ni per treure partit de cap altra manera. Tot i que els meus alumnes han estat sempre majors d’edat i amb capacitat de consentiment, per a mi aquesta ha estat una línia vermella que mai he trepitjat”, ha afirmat. S’ha obert a “discutir, valorar, donar la raó i si fa falta tornar” a disculpar-se amb aquells que considerin que alguns aspectes de la seva personalitat pedagògica, en les seves paraules, no són els més adequats per a la seva sensibilitat, i es van sentir ferits.

També demana que no se’l “condemni abans de ser jutjat”, avisa de denúncies per difamació i afegeix que ha esperat a pronunciar-se sobre el cas fins a ser citat a declarar divendres passat 26 de març en la Comissió per la Prevenció de l’Assetjament Sexual a la seu de la Diputació de Barcelona, segons ha explicat ‘El Periódico’.

Publicitat

Més notícies

Editorial

Opinió