Dimarts, 18 de gener de 2022 - Edició 1272
La República

Joan Ollé admet que va “cometre l’error” de beure a les classes, però es considera “víctima d’un linxament”

Apartat de l’Institut del Teatre, el dramaturg continua negant la versió de les set alumnes

Agències 18/11/2021
Joan Ollé, docent apartat de l'Institut del Teatre.

Joan Ollé s’ha pronunciat aquest dijous per primera vegada en públic sobre les denúncies d’alumnes de l’Institut del Teatre contra la seva persona per assetjament i maltractaments. El dramaturg ha assegurat que ha estat víctima d’un “linxament públic” i ha negat que mai hagi mantingut relació sentimental o sexual amb cap alumne, “ni donat cap paper a canvi de cap favor”. Així doncs, continua negant la versió de les set alumnes i defensa la seva innocència.

En canvi, Ollé sí que ha admès haver “comès l’error gran” de beure alcohol a les seves classes, motiu pel qual sí que “acceptaria una sanció administrativa”. Tot i que havia convocat la premsa per la presentació d’un local al carrer Canuda (Espai Canuda 26) des d’on vol “promoure les arts escèniques i les humanitats”, l’acte s’ha convertit en una autodefensa de les acusacions, que considera falses. A l’espai han assistit amics del creador com Joan Manuel Serrat, Jordi Coca, la diputada de Ciutadans Anna Grau, i l’advocat Xavier Melero, entre altres.

Queixa al Col·legi de Periodistes de Catalunya

Durant la compareixença, Joan Ollé ha criticat reiteradament la investigació periodística publicada pel diari ‘Ara’, i ha acusat els seus autors de vulnerar diversos punts del codi deontològic. El director ha afirmat que el diari “no volia fer periodisme”, sinó que volia protagonisme i “fer justícia paral·lela”. En aquest sentit, ha anunciat que la setmana vinent presentarà una queixa formal al Col·legi de Periodistes de Catalunya contra els seus autors, i també contra un periodista d’El Nacional, perquè dirimeixi si les seves publicacions “constitueixen un acarnissament injustificat, sense passar pel contrast i el sedàs”.

Preguntat per si té intenció d’acudir als tribunals, Ollé ha dit que ell i el seu “amic i advocat” Xavier Melero, han decidit que no. També ha avançat que l’any vinent publicarà un llibre amb les reflexions sobre tot el que ha passat aquest any. Es titularà “‘Cartes a un jove alumen de l’IT'” o “‘Arakiri, sense H’, ha aventurat.