Dissabte, 27 de febrer de 2021 - Edició 947
La República

Joan Miró viatja als Grand Palais de París

El Grand Palais de París acollirà aquesta tardor i hivern una gran exposició titulada Joan Miró: color i poesia. La mostra comptarà amb més de 150 obres del pintor. El […]

Joan Vila i Boix
Joan Vila i Boix 10/09/2018
Interior del Grand Palais de París

El Grand Palais de París acollirà aquesta tardor i hivern una gran exposició titulada Joan Miró: color i poesia. La mostra comptarà amb més de 150 obres del pintor. El Grand Palais ha mostrat la voluntat de fer arribar l’evolució de l’univers poètic de Miró als visitants del centre.

En les últimes dècades el públic francès ha pogut veure a Joan Miró en dues grans exposicions al Centre Pompidou: La revolució surrealista i Joan Miró 1917-1934: el naixement d’un nou món.

L’exposició del Grand Palais està comissariada per Jean-Louis Prat i és una retrospectiva exhaustiva de l’obra de Miró. Obres com ara La masia (propietat en origen d’Ernest Hemingway), El carnaval de l’arlequí de la col·lecció Albrght Xnox de Buffalo, Dona i ocell de la Fundació Maeght i també una de les teles cremades pertanyents a la Fundació Miró de Barcelona.

L’interès per la figura Joan Miró no ha parat de créixer. En aquest sentit el Mas Miró de Mont-roig del Camp ha rebut gairebé 5.000 visitants des de l’obertura de la finca al públic aquest maig, coincidint amb el 125è aniversari de Joan Miró. Des de la Fundació Mas Miró asseguren que s’han complert les expectatives previstes en el Pla d’actuació i de viabilitat, que preveu uns 20.000 visitants anuals.

Pla obert de Mas Miró a Mont-roig del Camp / ACN

L’exposició Joan Miró: color i poesia es pot veure del 3 d’octubre al 4 de febrer del 2019 al Grand Palais de París.