Diumenge, 2 d'octubre de 2022 - Edició 1529
La República

Joan Mena ataca a Aragonès per no assistir a la Conferència de Presidents i el titlla “d’infantil”

El diputat d’En Comú Podem ha lamentat que Aragonès hagi deixat una cadira buida a la Conferència de Presidents i ha qualificat la decisió del president de la Generalitat d’infantilisme polític

Agències 30/07/2021

El portaveu dels comuns, Joan Mena, ha afirmat que no entén l'”infantilisme polític” d’Aragonès per no assistir aquest divendres a la Conferència de Presidents que es fa a Salamanca i a la qual han assistit tots els presidents autonòmics excepte ell.

Mena ha assegurat que no entén aquesta política de ‘cadires buides’ i ho ha comparat amb l’actitud de l’anterior president de la Generalitat Quim Torra: “Ens recorda més a l’actitud de Torra, amb un cert infantilisme polític, que a la d’un president de la Generalitat”.

Ha demanat que Aragonès expliqui per què manté aquest posicionament aprofitant una compareixença al Parlament i ha lamentat que ho faci sent “conscient que perjudica els catalans i catalanes”.

El també diputat dels morats al Congrés ha instat Aragonès a rectificar, i ha afegit que té la sensació que “ERC continua segrestada per Junts, i no s’atreveix a fer els passos que creuen que s’han de fer en coherència política amb les seves posicions polítiques”.

Per Mena, l’absència del president del Govern en aquesta trobada multilateral respon a una desorientació entre les forces polítiques que donen suport a l’executiu català, i creu que és una cosa que també es veu en els primers passos del gabinet d’Aragonès.

“Tornarem a tenir un Govern que repeteix els mateixos errors, els recels són els mateixos”, ha destacat el portaveu morat, que també ha recordat que en la investidura d’Aragonès, els republicans es van veure arrossegats per Junts, segons ell.

Mena no ha mencionat el fet que Urkullu assisteix a la Conferència de Presidents, però que ho ha fet establint condicionants i pel qual se’l va criticar, ni tampoc que Aragonès va argumentar per què no hi assistiria. Segons el President de la Generalitat “els fons europeus no es poden debatre en cinc minuts”. Així el President de la Generalitat posava en dubte la finalitat real de la Conferència per debatre els fons i deixava entreveure que Pedro Sánchez havia convocat aquesta trobada amb la finalitat d’escenificar un plantejament polític determinat, en comptes de fer-ne debat.