Edició 1894

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 02 de octubre del 2023
Edició 1894

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 02 de octubre del 2023

Joan Lluís Bozzo destrossa Àngel Llàcer i Enric Cambray: “Sou els liquidadors del teatre musical català”

L'artista Arnau Tordera també ha criticat que Llàcer s'excusi per "la seva manca de coratge i de compromís amb la llengua catalana"

|

- Publicitat -

L’actor i director de teatre Joan Lluís Bozzo ha alliçonat els companys de professió Àngel Llàcer i Enric Cambray, que recentment han afirmat en una entrevista a ‘Cafè d’idees’ que és “impossible” fer els seus espectacles de gran format en català.

Publicitat

Si ho féssim en català, tindríem molt menys públic del que tenim. Aquest és un problema que no és nostre. És de la societat catalana, les escoles i el català. A les escoles es parla en castellà”, ha justificat Llàcer. Així mateix, els dos entrevistats descarten que la producció es faci en castellà per a poder portar-lo després a Madrid i han admès, seguint el raonament de la periodista Gemma Nierga, que és perquè “ve més gent si l’espectacle és en castellà”.

Joan Lluís Bozzo, històric de Dagoll Dagom, ha esclatat contra les seves excuses. “Amb amics així no ens calen enemics! Sou els liquidadors del teatre musical català. Quina llàstima”, ha publicat en un missatge a X (Twitter).

L’artista Arnau Tordera també ha criticat en un fil a X que Llàcer justifiqui “la seva manca de coratge i de compromís amb la llengua catalana” —i la de Manu Guix, Enric Cambray i Jordi Sellas— amb “un una fal·làcia que, per repetida que sigui, mai no serà veritat”. Tordera ha assenyalat que les dades de l’Associació d’Empreses de Teatre de Catalunya de 2022 mostren que un 42% d’espectadors assisteixen a espectacles en català i un 43% en castellà. “Tenen a les seves mans, per mèrits propis, inclinar la balança cap al català, però opten pel castellà”, ha etzibat.

A la crítica de Tordera, Bozzo ha afegit: “Se’n diu ser botifler, o també caragirat. En altres temps se l’hauria vist amb la “camisa azul” defensant el idioma del imperio“.

Publicitat

Més notícies

Editorial

Opinió