Edició 2130

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 25 de maig del 2024
Edició 2130

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 25 de maig del 2024

Jaume Giró: el conseller revelació que s’ha fet seva la denúncia de l’espoli fiscal

|

- Publicitat -

Fins i tot vaig pensar que era una de les revelacions del planter d’Esquerra Republicana de Catalunya, un militant competent que recuperava el discurs que va fer créixer els republicans com a partit.

Publicitat

Som molts els que recordem aquella campanya, de l’època de l’Àngel Colom com a secretari general dels republicans, en lluita pel concert econòmic que va acabar amb un recital històric d’en Lluís Llach al Parc de la Ciutadella.

Doncs no! Resulta que el conseller d’economia, Jaume Giró, ho és en representació de Junts! És un una veritable troballa veient com ha fet seu el discurs de l’espoli i l’explica, dia sí i dia també, sigui en una trobada del seu partit, vagi a Foment del Treball, a la Pimec, al Cercle d’Economia o a Madrid. A més, ho fa amb un discurs contundent com va quedar palès, en els primers dies d’aquest govern, quan va ser entrevistat per primera vegada al FAQS. Va estar brillant i fins i tot militants d’ERC i del seu entorn el felicitaven per la claredat del seu discurs.

Ahir mateix, en roda de premsa, va denunciar de nou les dificultats que té per ser acurat en el càlcul de l’espoli que pateix Catalunya, ja que el govern espanyol no publica les balances fiscals. Així, ha estat ell mateix i el seu departament qui les ha calculat per deduir-ne, amb dades i evidències, que l’any 2019 l’espoli fiscal va passar dels 20.000 MEUR, una xifra descomunal que cap economia del món no podria assumir. Cap país, cap regió, cap territori no pateix un espoli com aquest per part de l’estat central de qui depèn. Podem continuar parlant del “miracle català”, però això no pot durar eternament. A cada dia que passa ens estem empobrint i les nostres institucions poden oferir menys serveis perquè una bona part dels nostres impostos passen pel sedàs de Madrid i no tornen.

Per això sorprèn agradablement que el conseller Jaume Giró, cada dia i en tot moment, faci pedagogia de l’espoli que patim, amb contundència i amb claredat. Sense cap mena de dubte és el conseller revelació de l’actual govern del 52%. Són molts els “republicans” que es posen les mans al cap que en Giró sigui conseller en representació de Junts. De debò que n’hi ha molts que es pensaven que era d’esquerra. ERC sembla que està regalant el relat de l’espoli fiscal als seus socis de govern, un “greu error” difícil d’entendre pels militants republicans.

Publicitat

Opinió

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Minut a Minut