Dijous, 6 d'octubre de 2022 - Edició 1532
La República

Jair Dominguez ironitza sobre la defensa del català

L’humorista ha donat a entendre que la defensa de la llengua catalana ha de començar perquè cadascú parli en català i s’esforci a fer-ho correctament

Redacció 05/11/2021

L’humorista català i co-presentador del programa televisiu “Bricoheroes”, Jair Dominguez, ha posat el seu punt d’humor àcid a la defensa de la llengua catalana.

Dominguez, després de protagonitzar la polèmica sobre la censura política de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals per fer un acudit masclista sobre Letícia Ortiz, ha fet una piulada en la qual ha generat polèmica per l’expressió lingüística en català que ha utilitzat.

En concret ha afirmat que: “Se té que protegir el català”. Així, ha destacat que la defensa del català comença en un mateix. La total incorrecció lingüística de la piulada fa evident que forma part del compromís de cada catalanoparlant usar la llengua correctament.

La xarxa ha començat a bullir amb comentaris irònics, amb correccions incorrectes, i fins i tot amb comentaris d’algú que no ha entès que Dominguez els volia prendre el pèl amb una frase totalment incorrecta.