Diumenge, 28 de novembre de 2021 - Edició 1221
La República

Ja hi ha 100 guàrdies civils en quarantena a Madrid

Sis membres de l’Cos han donat positiu en Covid-19.

Redacció
Redacció 14/03/2020

Fonts internes del cos, segons informa El ESPAÑOL, expliquen que no s’estan posant els mitjans necessaris per preservar la salut dels agents. La partida de 50.000 mascaretes i més d’un milió i mig de guants disponibles no estan arribant a totes les unitats. L’única unitat que ha tingut d’equips als seus és la Unitat de Protecció i Seguretat de la Guàrdia Civil (UPROSE). En altres, alguns han tingut fins i tot d’anar pel seu compte a comprar el material que no els lliuraven a la comandància.

Els esdeveniments es precipiten a mesura que passen les hores. Fins al moment, segons portaveus oficials del cos, hi ha sis membres contagiats d’un total de 81.000 integrants. Es tem que puguin ser molts més.

La caserna de Valdemoro, on precisament va donar positiu un agent del servei d’armes, és un dels llocs a què més atenció se li està prestant en els últims dies, atès que a l’hospital d’aquesta localitat de sud de la capital d’Espanya es concentren un bon nombre d’afectats pel COVID-19. Per no desbordar els serveis sanitaris davant l’allau de nous contagiats, molts agents de la Guàrdia Civil que estan detectant el quadre de símptomes de la malaltia estan prenent la decisió d’aïllar-a casa seva.

Mascaretes caducades en 2011
No tots els agents compten amb els recursos necessaris. La situació és tal que hi ha qui està treballant amb mascaretes caducades en l’any 2011. És per això que les associacions demanen una major quantitat de material per preservar la salut dels agents i per prevenir de ser infectats. Material que, asseguren, està resultant insuficient.