Dijous, 9 de febrer de 2023 - Edició 1659
La República

Isabel Peralta, la jove falangista espanyola, becada per estudiar a Alemanya amb un partit nazi

El seu discurs profundament feixista i antisemita durant l’homenatge a la División Azul va enamorar als grups ultra d’arreu de món 

Redacció 21/10/2021

Isabel Peralta passarà mesos estudiant a Düsseldorf, un dels llocs on més força té el partit neonazi Der III Weg (‘El tercer sender’ o ‘El tercer camí’), segons han explicat a El Periódico. Coneguda per la seva “performance” a l’homenatge a la División Azul del febrer, Peralta va pronunciar un discurs profundament feixista i antisemita que va ser investigat per delicte d’odi. Tot i les evidents mostres de radicalitat de l’acte celebrat a Madrid, la causa roman arxivada.

Grups nazis de tot el món van admirar la seva retòrica i els seus pensaments i ara un dels més violents l’ha convidat a completar “la seva formació”. Concretament, la jove aprendrà tècniques de propaganda i combat a l’estil de Der III Wegi per després tornar a Espanya.

Entre les diverses activitats que duen a terme, Der III Weg és l’organitzador dels grups de patrulles ciutadanes per localitzar i intimidar refugiats polítics per protegir la seva pàtria “dels milions d’estrangers” que arriben.