Edició 2129

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 25 de maig del 2024
Edició 2129

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 25 de maig del 2024

Irídia i Amnistia Internacional se sumen en contra de l’expulsió dels menors no acompanyats de Ceuta

|

- Publicitat -

El centre per la Defensa dels Drets Humans Irídia, s’uneix a la proposta d’Amnistia Internacional per “aturar de manera immediata les repatriacions de menors no acompanyats de Ceuta al Marroc”.

Publicitat

L’organització ha fet una piulada en què mostrava la iniciativa d’Amnistia Internacional, una organització no governamental, per aturar les expulsions d’immigrants menors no tutelats marroquins, que van travessar la frontera per la Ciutat de Ceuta el maig.

Aquesta proposta arriba en un moment en el qual es posa en dubte la versió del ministre d’Interior, Fernando Grande Marlaska, segons la qual els menors expulsats se’ls repatriava perquè havien expressat la seva voluntat de tornar al Marroc.

Segons el text d’Amnistia Internacional, han denunciat que la repatriació col·lectiva vulnera els drets dels menors a tenir accés a un representant legal i un advocat i a què el menor conegui les decisions que l’afecten. Diverses entitats com Defensoria del Poble i Nacions Unides han posat de manifest que l’Estat espanyol podria estar vulnerant els drets humans d’aquests menors.

Et pot interessar  Amnistia Internacional deixa en evidència la persecució judicial de l'Estat contra l'independentisme: "Les mobilitzacions del Tsunami no són terrorisme"
Publicitat

Opinió

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Minut a Minut