Dijous, 8 de desembre de 2022 - Edició 1596
La República

Irídia i Amnistia Internacional se sumen en contra de l’expulsió dels menors no acompanyats de Ceuta

Les entitats Irídia i Amnistia Internacional s’han oposat a la decisió de l’Estat espanyol d’expulsar d’Espanya els menors estrangers no acompanyats provinents de Ceuta i denuncien que es podrien estar vulnerant drets humans

Redacció 19/08/2021

El centre per la Defensa dels Drets Humans Irídia, s’uneix a la proposta d’Amnistia Internacional per “aturar de manera immediata les repatriacions de menors no acompanyats de Ceuta al Marroc”.

L’organització ha fet una piulada en què mostrava la iniciativa d’Amnistia Internacional, una organització no governamental, per aturar les expulsions d’immigrants menors no tutelats marroquins, que van travessar la frontera per la Ciutat de Ceuta el maig.

Aquesta proposta arriba en un moment en el qual es posa en dubte la versió del ministre d’Interior, Fernando Grande Marlaska, segons la qual els menors expulsats se’ls repatriava perquè havien expressat la seva voluntat de tornar al Marroc.

Segons el text d’Amnistia Internacional, han denunciat que la repatriació col·lectiva vulnera els drets dels menors a tenir accés a un representant legal i un advocat i a què el menor conegui les decisions que l’afecten. Diverses entitats com Defensoria del Poble i Nacions Unides han posat de manifest que l’Estat espanyol podria estar vulnerant els drets humans d’aquests menors.