Dissabte, 15 d'agost de 2020 - Edició 751
La República

Iran anuncia la fi de les restriccions sobre la producció i enriquiment d’urani

Com a represàlia per la mort del general Qasem Solemaini divendres en un atac dels EUA a la capital.

Avatar
Agències 05/01/2020

El Govern iranià ha anunciat aquest diumenge el final de les restriccions sobre la producció i enriquiment d’urani pactades en l’acord nuclear signat en 2015, en un nou i pràcticament definitiu allunyament dels seus compromisos amb el pacte, accelerat en aquesta ocasió com a represàlia per la mort del general Qasem Solemaini divendres en un atac dels EUA a la capital.

 

Segons un comunicat del Consell de Seguretat Nacional d’Iran, emès al final de la seva reunió d’emergència d’aquest diumenge, i recollit pel diari estatunident ‘The New York Times’, “la República Islàmica d’Iran posarà fi a les seves limitacions finals en l’acord nuclear. Per tant, el programa nuclear d’Iran eliminarà totes les restriccions de la seva producció d’urani, incloent el percentatge d’enriquiment i la quantitat d’urani enriquit”.

 

Segons el mateix comunicat, el Govern iranià reitera el seu compromís amb l’Agència Internacional de l’Energia Atòmica i promet tornar a complir els termes de l’acord nuclear si els EUA retiren totes les sancions en vigor i garanteixen els seus interessos.

Relacionats