Dilluns, 5 de desembre de 2022 - Edició 1593
La República

Investiguen una altra magistrada de Benidorm per una xivatada en l’operació contra la màfia russa lligada al PP i la Guàrdia Civil

Els investigadors detallen en l’informe que “s’ha pogut constatar un possible delicte de revelació de secrets” de la jutgessa als mafiosos lligats al PP

Maria Garcia 06/10/2022

Els Jutjats de Benidorm es troben en el punt de mira dels agents de la policia espanyola a càrrec de l’operació més gran mai executada contra la màfia russa; operació que, precisament, va patir un greu entrebanc per culpa d’una magistrada d’aquesta institució. Ara, un nou informe policial assenyala una jutgessa del Jutjat d’Instrucció número 3 de Benidorm (Alacant) com a sospitosa d’una xivatada a la màfia de l’est que, a més a més, té lligams amb el PP i la Guàrdia Civil.

Només quatre dies enrere, es revelava que la pífia d’una magistrada del Jutjat d’Instrucció número 1 de Benidorm. L’error comès per la jutgessa, que va dictar una providència fora de termini, suposava que els imputats en l’operació Testudo, l’operació de més d’una dècada que havia d’acabar amb una important trama de corrupció de la màfia russa, quedaven absolts, i la causa, arxivada. En total, es calcula que hi havia prop de vint investigats, entre ells antics càrrecs del PP i agents de la Guàrdia Civil. Segons les investigacions realitzades, els mafiosos russos, alguns dels quals militaven al PP, haurien invertit, per una banda, el seu botí en una xarxa de clients entre els quals figuraven càrrecs del partit al País Valencià. Per altra banda, presumptament, també van comprar policies per tal que, de forma il·legal, efectuessin tasques relacionades amb la seguretat i el cobrament de deutes.

Un nou informe policial, tanmateix, investiga ara una jutgessa del Jutjat número 3 de Benidorm, María Luz Jiménez Zafrilla. Els agents de la policia espanyola exposen en aquest informe, al qual ha accedit El Confidencial, que, presumptament, la magistrada va advertir un dels principals investigats que la policia continuava espiant el seu telèfon, després que ella mateixa autoritzés la pròrroga de les escoltes policials. Aquesta pròrroga va dictar-la quan es trobava de guàrdia al Jutjat número 1.

Els investigadors detallen en l’informe que “s’ha pogut constatar un possible delicte de revelació de secrets” i que les decisions de la magistrada podrien haver-se vist “influenciades” per l’organització criminal investigada. Sospiten que, entre la jutgessa i el principal investigat de la màfia russa existeix una “relació d’amistat” que, fins i tot, “va més enllà, amb possibles pagaments de diners, de vacances, entrega de drogues i altres”.