Dimecres, 16 d'Octubre de 2019 - Edició 447
La República

Investiguen un metge i candidat de Vox a València per assetjar una pacient: “¿Las tetas las tienes igual de duras?”

La Conselleria de Sanitat de la Generalitat Valenciana té obert un expedient disciplinari (que està en tramitació) contra el número tres de la llista de Vox a les Corts Valencianes, […]

Redacció
Redacció 18/04/2019
Imatge d'un acte de Vox

La Conselleria de Sanitat de la Generalitat Valenciana té obert un expedient disciplinari (que està en tramitació) contra el número tres de la llista de Vox a les Corts Valencianes, el doctor Vicente Manuel Roglà, per un presumpte cas d’assetjament a una pacient. Ho ha avançat eldiario.es, que ha explicat que el passat novembre, una dona va acudir al centre de salut de Chelva (València) per una erupció cutània a la cintura i va ser atesa per Roglà.

“Estás muy dura, ¿vas al gimnasio?, ¿las tetas las tienes igual de duras?, ¿llevas sujetador?”, li hauria dit el candidat dels ultradretans, segons va denunciar la pacient a la Guardia Civil de Llíria i a la Conselleria de Sanitat. La denunciant apunta que es va sentir “bruta i humiliada” davant “paraules que no són adequades d’un metge en l’exercici de les seves funcions”.

Sanitat va respondre a la queixa amb un escrit on es disculpa “pels inconvenients soferts” i en què explica que “el doctor va tractar de rebaixar la seva preocupació amb diferents frases” i parla d’una “mala interpretació de les seves paraules”.  “No obstant això el doctor entén que es va poder sentir incomodada amb les seves paraules tot i que no era aquesta la seva intenció, demanant-li disculpes per això”, afegeix, davant el temor manifestat per la pacient de tornar a ser atesa per Roglà. Amb tot, es comprometen a arribar “fins al final en la investigació dels fets”

El passat 9 d’abril, els serveis d’inspecció sanitària van citar a la denunciant, que es va reafirmar en els fets denunciats. Vox, per la seva banda, diu que la denuncia “està basada en falsedats”.

Relacionats