Divendres, 25 de juny de 2021 - Edició 1065
La República

[Imatges] Greu agressió amb ganivet d’un espanyolista que arrencava llaços a Arenys de Mar

Nova agressió d’un espanyolista a un ciutadà republicà al Principat. La República ha pogut parlar amb la víctima, Jordi Casas Nin, veí d’Arenys de Mar, tot just quan sortia de […]

Gerard Sesé
Gerard Sesé 16/08/2018
L'agressor amb ganivet a Arenys de Mar

Nova agressió d’un espanyolista a un ciutadà republicà al Principat. La República ha pogut parlar amb la víctima, Jordi Casas Nin, veí d’Arenys de Mar, tot just quan sortia de la comissaria dels Mossos per fer a presentar la denúncia corresponent.

Els fets han passat aquest matí “jo surto cada matí a fer un passeig per la platja” explicava en Jordi al nostre diari. “De cop, he vist una persona que arrencava llaços grocs i li he preguntat per què ho feia”. Els fets han passat sota un pas de via del tren que connecten la platja amb la ciutat.

“Només preguntar ‘què fas?’ l’home s’ha girat amb ganivet i m’ha intentat apunyalar-me”. En Jordi ha estat més ràpid i ha pogut esquivar la ganivetada amb la seva bossa, que ha quedat tota escapçada. Els Mossos han confirmat que es tractava d’un ganivet de cuina.

En Jordi ha esquivat l’intent de ganivetada però i han començat una picabaralla entre un que volia agredir i l’altre que s’intentava defensar. Ha estat quan l’espanyolista sí que ha aconseguit ferir amb un tall en Jordi i, a més, un cop sagnava li ha etzibat un cop de puny que li ha fet saltar una dent i una protesi dental.

L’espanyolista que seguia la crida de Ciudadanos, ha començat a insultar el republicà: “¡hijo de puta, te voy a matar!”

En Jordi s’ha apartat uns metres i l’home ha aprofitat per acabar de tallar i arrencar llacets. Ha estat quan el veí d’Arenys de Mar, tot i que malferit, ha seguit el nacionalista espanyol per a no perdre’l de vista i ha trucat als Mossos. Quan l’espanyolista s’ha vist espiat, ha tret una barra de ferro i ha tornat a amenaçar en Jordi.

Tot i això, ha aconseguit explicar als Mossos en quin indret es trobava l’agressor i aquest ha estat detingut. La policia catalana s’ha fet càrrec d’en Jordi i l’ha portat a un CAP on ha estat atès.

L’autocontrol d’en Jordi, clau per frustrar l’Ulster de Ciudadanos

En Jordi ha explicat a La República que “no hem de tenir por a aquesta gent” i que per això vol que se sàpiga fil per randa què ha passat avui: “aquesta gent volen provocar i se’ls ha de plantar cara, sempre amb no-violència”. En aquest sentit, en Jordi ha explicat que s’ha hagut de calmar durant la baralla perquè si no s’hi hagués tornat “he estat a punt de trencar-li la cara, però m’he frenat”. Una vegada més, els catalans, amb actitud no violenta, malgrat les provocacions, evidencien l’espanyolisme reaccionari i volent i destrossen l’intent d’ulsteritzar Catalunya.