Divendres, 3 de febrer de 2023 - Edició 1653
La República

Qui ha destrossat l’ofrena floral a Rafael Casanova? Una ciutadana identifica una coneguda unionista

Les flors de l’ofrena al monument de Rafael Casanova de Barcelona han aparegut pel terra aquest dimecres al matí, l’endemà de la Diada de l’Onze de Setembre. Fonts de l’Ajuntament […]

Marina Bou Cabero 12/09/2018
L'ofrena floral, destrossada/ Twitter @Bernat_Castro

Les flors de l’ofrena al monument de Rafael Casanova de Barcelona han aparegut pel terra aquest dimecres al matí, l’endemà de la Diada de l’Onze de Setembre. Fonts de l’Ajuntament han confirmat que s’ha destrossat l’ofrena, tot i que no hi ha una versió oficial sobre qui ha sigut. La Guàrdia Urbana ha tornat a col·locar bé les flors aquest mateix matí, tal com han explicat des del consistori. Partits polítics, sindicats i entitats van fer la tradicional ofrena floral ahir pel matí coincidint amb el Dia Nacional de Catalunya.

Durant els actes reivindicatius que l’independentisme va celebrar ahir, no es va registrar cap mena d’incident i els Mossos d’Esquadra van destacar el comportament exemplar dels manifestants. En aquest sentit, una usuària de Twitter ha assegurat que aquest matí, al voltant de les nou, ha identificat una coneguda unionista que sol aparèixer per provocar en moltes manifestacions independentistes destrossant l’ofrena floral. Segons ha explicat aquesta ciutadana, “anava insultant a tothom” i arrencant llaços grocs i almenys hauria tirat a terra dues de les ofrenes florals.

AMPLIACIÓ Després que aquesta usuària identifiqués la coneguda unionista, la xarxa ha difós un vídeo confirmant la seva versió.