Dimarts, 27 de juliol de 2021 - Edició 1097
La República

[Imatge] Albiol acusa C’s de ser l’únic partit de l’extrema dreta oblidant-se d’aquesta foto

El president del PPC, Xavier García Albiol, ha demanat explicacions a Ciudadanos sobre els fets que es van produir a la concentració d’aquest dimecres al parc de la Ciutadella, on van […]

Marina Bou Cabero
Marina Bou Cabero 30/08/2018
Garcia Albiol, en una imatge d'arxiu/Bernat Vilaró

El president del PPC, Xavier García Albiol, ha demanat explicacions a Ciudadanos sobre els fets que es van produir a la concentració d’aquest dimecres al parc de la Ciutadella, on van assistir grups coneguts de la ultradreta com ‘Generación Identitaria’. La mobilització, convocada pel partit taronja, va rebre el suport del PPC, però Albiol ha volgut espolsar-se qualsevol mena de responsabilitat.

“Ha de ser C’s qui expliqui com és que a les seves concentracions hi van persones amb banderes de simbologia nazi o d’extrema dreta”, ha sentenciat en un contacte amb la premsa als passadissos del Parlament aquest dijous al migdia. El president del PPC ha insistit, en referència a C’s, que quan un partit fa una convocatòria per a una concentració “ha de tenir la “capacitat de controlar-la”. En aquesta línia, Albiol ha garantit que quan els populars organitzen una mobilització responen sobre la gent que hi pot assistir.

Unes paraules que potser no hauria d’haver dit sense comprovar la mena de públic que assisteix amb ell a les manifestacions. Només un exemple: el passat 6 de desembre, un membre de la División Azul va desfilar amb Albiol a la capçalera de la manifestació celebrada a Barcelona pel Dia de la Constitució. Es tracta de Fernando Quintilla Manresa, habitual a les concentracions d’extrema dreta a Barcelona (abans que morís, aquest gener) i que va lluitar en la unitat de tropes voluntàries que el règim de Francisco Franco va posar a les ordres de Hitler a la Segona Guerra Mundial.