Edició 1770

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 31 de maig del 2023
Edició 1770

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 31 de maig del 2023

Illa diu que hi ha partits que estan “nerviosos i angoixats” mentre el PSC “cuida les institucions”

Viñuales assegura que recuperarà l'alcaldia de Tarragona per governar "per a tothom"

|

- Publicitat -

El primer secretari del PSC, Salvador Illa, ha afirmat que els partits que veuen la política com una ocupació del poder estan “nerviosos i angoixats” mentre que el PSC “cuida les institucions”. El socialista ha reivindicat que ells defensen la política del servei públic perquè pensen en “l’interès general”. Illa ha demanat el vot “útil” per a les eleccions d’aquest 28-M i ha reivindicat que la “política útil” és la que ha “obert una nova etapa” a Catalunya. Ha assegurat que el país està “molt millor ara” respecte als últims quatre anys. En l’acte final de campanya de Tarragona, el seu candidat Rubén Viñuales, ha dit que recuperarà l’alcaldia i ha promès que governarà “per a tothom”.

Publicitat

“Uns partits entenem la política com un servei públic i altres l’entenen com una ocupació i administració del poder, al preu que sigui i costi el que costi”, ha etzibat Salvador Illa. El líder socialista ha tornat a defensar la importància del llenguatge respectuós en política i ha assegurat que són diversos els partits que “ataquen”, però pocs els que aporten. En aquest sentit, ha defensat que la seva “política útil” ha permès aprovar els pressupostos de la Generalitat, proporcionar més recursos en sanitat i educació, entre altres.

Pel que fa a Tarragona, el primer secretari del PSC també ha defensat aquesta manera de “fer” encapçalada per Rubén Viñuales. “La política útil és la que posarà en marxa Tarragona, fent que jugui el paper que li correspon a Catalunya”, ha dit Illa. El socialista ha insistit a demanar el vot per a la seva formació, ja que és la que representa la política realista i transformadora. “Perquè Catalunya passi de rondinar a treballar. No aixecarem el país rondinant, sinó que posarem el país on es mereix treballant i esforçant-nos”, ha sentenciat.

Et pot interessar  L'habitatge, la seguretat, la mobilitat i l'atur: els principals esculls del primer debat de candidats a l’alcaldia de València

Per la seva banda, el candidat socialista a Tarragona, Rubén Viñuales, ha assegurat que guanyarà l’alcaldia i ha demanat a Sánchez que “li doni cita” per impulsar tots els projectes de ciutat. “Hem de parlar de moltes coses que hem de portar cap a Tarragona”, li ha comentat. Viñuales ha defensat que el municipi necessita un canvi de model i tornar a la capital que el Camp de Tarragona es mereix. “Tarragona té un gran passat, va ser la capital de l’imperi romà i això només ho pot dir Tarragona i Roma, però no pot ser que el millor que ens va passar passés fa dos mil anys”, ha lamentat Viñuales, qui considera que la ciutat és “la perla del Mediterrani”.

L’alcaldable també ha carregat contra el Govern per la manca d’Inversions a la ciutat i ha criticat que en l’acte de campanya dels republicans d’aquest dijous a Tarragona centressin la major part del seu discurs a criticar-los. Així mateix, Viñuales ha defensat que quan tornin a governar ho faran “per a tothom” i considera que ja és hora que arribi un “govern que no sigui sectari”. Finalment, al començament de la seva intervenció, el primer secretari del PSC també ha dedicat unes paraules d’agraïment a Josep Félix Ballesteros, qui ha estat el batlle de Tarragona durant dotze anys i ha liderat el partit a la ciutat durant més de dues dècades.

Publicitat

Més notícies

Editorial

Opinió