Diumenge, 25 de setembre de 2022 - Edició 1522
La República

Iglesias es renta les mans amb la cursa per l’alcaldia de Barcelona

El líder de Podemos s’ha limitat a defensar “una entesa entre les forces progressistes” per la capital catalana

Aleix Ramirez Morlans 31/05/2019
Pablo Iglesias ha participat a les Jornades del Cercle d'Economia de Sitges / Aleix Ramírez

Pablo Iglesias ha esquivat qualsevol debat al voltant de la cursa per l’alcaldia de Barcelona. El secretari general de Podemos, en una intervenció a les Jornades del Cercle d’Economia a Sitges, no ha volgut valorar un hipotètic pacte de Colau amb el PSC i Manuel Valls.

“Qualsevol decisió els hi correspon als companys de Barcelona en Comú, jo només espero una entesa entre forces progressistes”, ha expressat Iglesias. Pel que fa a la situació política de Catalunya, el dirigent morat ha tirat d’hemeroteca per afirmar que “no volem una Catalunya que marxi d’Espanya”.

En una picada d’ullet al nacionalisme basc i català, Pablo Iglesias ha reconegut que Espanya té “el repte històric” d’incorporar dirigents dels dos territoris “a la direcció política de l’Estat”. En clau estrictament espanyola, Podemos insisteix en un govern de coalició amb Pedro Sánchez, “el CIS ho confirma”. Iglesias ha presentat un programa d’inversions estratègiques per evitar la desacceleració econòmica i de pas “convertir Espanya en una alternativa a la Itàlia de Salvini” com a referent a Europa.