Diumenge, 18 d'abril de 2021 - Edició 997
La República

‘Hablamos-Parlem’ reapareix després de mesos per culpar Torra de la manca de diàleg

La plataforma no ha fet cap mena de condemna a la repressió que ha viscut Catalunya en els darrers temps

Redacció
Redacció 24/10/2019
Pla del president de la Generalitat, Quim Torra, i del president del govern espanyol, Pedro Sánchez, reunits a Barcelona el dia abans del Consell de Ministres, el 20 de desembre de 2018

La plataforma ‘Hablamos-Parlem’ ha reaparegut després de mesos (durant els quals ha estat en silenci, sense fer cap mena de condemna a la repressió que ha viscut Catalunya) amb un vídeo a la xarxa per tal de convocar una concentració pel proper dissabte 26 d’octubre a la plaça Sant Jaume de Barcelona per demanar “la restitució del diàleg i la convivència”. El mateix dia, hi ha prevista una gran manifestació independentista contra la sentència del Tribunal Suprem a la capital catalana.

Dos anys després de la primera de les seves concentracions, el seu portaveu Alan Barroso (que, en el vídeo, alterna el català i el castellà) responsabilitza de la mateixa manera el president espanyol, Pedro Sánchez, i el català, Quim Torra, de la manca de diàleg quan fa dies que Torra truca Sánchez sense cap mena de resposta. Segons ell, Torra “manté una actitud indigna d’un president”. “Hem d’alçar la veu abans que passi alguna cosa”, diu, com si hagués estat en una cova durant no se sap quant de temps.