Dissabte, 25 de setembre de 2021 - Edició 1157
La República

Guerra oberta entre el PSOE i el PP per utilitzar la crisi de l’Afganistan

El PP acusa Sánchez de “buscar la foto” i de voler “apropiar-se el mèrit” de la missió a l’Afganistan

Redacció
Redacció 28/08/2021
El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, encaixant la mà amb el líder del PP, Pablo Casado, a l'entrada de la Moncloa.

Maroto recorda que l’èxit de l’evacuació correspon “a l’ambaixador i als soldats”, i reclama explicacions al Congrés

El portaveu del PP al Senat, Javier Maroto, ha acusat aquest dissabte Pedro Sánchez de només “buscar la foto” i de voler “apropiar-se el mèrit” de la missió a l’Afganistan. “La resta de líders europeus han donat la cara des del primer minut en la crisi de l’Afganistan, mentre Sánchez estava estirat prenent el sol”, ha recordat Maroto en declaracions als mitjans a Segòvia. “Només ha comparegut en solitari l’últim dia per donar explicacions, buscar la foto i intentar apropiar-se d’un mèrit que correspon exclusivament a l’ambaixador i als soldats”, ha criticat el portaveu del PP al Senat, que igualment ha reclamat al president espanyol que doni més detalls al Congrés dels Diputats de la missió espanyola de rescat a l’Afganistan.

“Senyor Sánchez, no creu que després de 102 espanyols morts a l’Afganistan i més de 3.500 MEUR gastats allà, Espanya i el Congrés no es mereixen alguna cosa més que una de les seves simples fotos?”, s’ha preguntat en veu alta Maroto, que ha insinuat que la reticència del president espanyol d’acudir a la cambra baixa és per evitar preguntes sobre la pujada del preu de la llum. “És només supèrbia o també es tracta de covardia?”, ha insistit el portaveu del PP al Senat. “Mentre el president prometia que l’esquerra no deixaria mai ningú enrere i que resoldria la factura de la llum, els espanyols es preguntaven si podrien encendre l’aire condicionat o els electrodomèstics”, ha conclòs Maroto.