Divendres, 25 de juny de 2021 - Edició 1065
La República

Graupera: “No farem alcalde a ningú que no sigui favorable al dret a l’autodeterminació”

“Veig a tot l’independentisme establishment anant en una direcció i jo crec que hem d’anar en l’altra”, assegura el candidat de Barcelona és capital-Primàries

Marina Almansa
Marina Almansa 08/05/2019
Jordi Graupera, durant una entrevista a 'LaRepública.cat'

El candidat de Barcelona és Capital-Primàries a l’alcaldia de Barcelona, Jordi Graupera, juga amb desavantatge: la invisibilització, tant als mitjans com en les enquestes per no tenir representació al consistori, poden passar factura. Tot i això, l’alcaldable és contundent: “Les enquestes són propaganda electoral”. La cursa arranca aquest divendres i la candidatura ultima les concrecions finals. Si la llista del filòsof treu representació assegura que “no regalarem els vots a ningú, encara que siguin dels nostres” i afegeix que “no farem alcalde a ningú que no sigui favorable al dret a l’autodeterminació i a la creació d’un peatge per descongestionar la ciutat”.

Així doncs, “reduir la contaminació és una prioritat imperativa” per a Barcelona és capital-Primàries, la llista que es va confeccionar després d’un procés intern històric en participació a la ciutat de Barcelona. Les propostes per al programa es recullen a través d’una plataforma online on els barcelonins poden votar-ne fins a deu.

“L’independentisme establishment”

“Veig a tot l’independentisme establishment anant en una direcció i jo crec que hem d’anar en l’altra”, ha assegurat l’alcaldable en una entrevista a Catalunya Ràdio. “Hi ha un problema de fons: l’independentisme s’ha de salvar a ell mateix”, ha afegit. Graupera ha critica aquells que han assumit aquesta “etapa de transició” com una “retirada” i una “transició”.

A més, el líder de la llista de Primàries a Barcelona ha avançat que “a les europees no demanarem el vot per cap llista”, encara que hi concorri Ponsatí i la consellera també s’hagi sumat a la candidatura de Graupera. “Si prenc la decisió de votar-los, ho diré públicament”, ha conclòs.