Dissabte, 23 de gener de 2021 - Edició 912
La República

González Pons (PP) incompleix la prohibició de parlar de la sessió sobre el suplicatori de Puigdemon, Comín i Ponsatí

En un intent de manipular el procediment el popular ha declarat que el suplicatori ja està decidit i que una majoria hi està a favor

Redacció
Redacció 14/01/2021

L’eurodiputat defensa que “la causa no està relacionada amb la condició d’eurodiputats” i que els fets van passar abans

L’eurodiputat del PP, Esteban González Pons, ha declarat que “hi ha una clara majoria a favor de la concessió del suplicatori” contra els eurodiputats de Junts Carles Puigdemont, Toni Comín i Clara Ponsatí perquè, segons ell “no és judici polític” i ha assegurat que la seva posició com a grup és “clara”. Ho ha dit minuts abans que acabés la vista. L’eurodiputat ha apuntat que els fets pels quals se’ls demana l’aixecament de la immunitat “van passar abans que fossin eurodiputats” i que, per tant, “la causa no està relacionada amb la condició d’eurodiputats”. Tot i que la sessió era confidencial, Gonzalez Pons ha revelat que els membres del Comitè han discutit sobre el rebuig de Bèlgica a l’extradició de l’exconseller Lluís Puig.

“No entraré en aquest debat que s’ha produït a dins la sala”, ha dit Gonzalez Pons preguntat pel debat sobre la competència del Suprem i la sentència belga.

 

L’eurodiputat del PP, Esteban González Pons, ha dit que “és obvi que no hi ha una persecució” i que “s’ha de donar tràmit a la petició del Tribunal Suprem espanyol”.

 

 

 

 

 

Relacionats